Svenskt Trä

Digital designhjälp för hemmafixarens vårprojekt

Dela

Branschorganisationen Svenskt Träs kostnadsfria byggbeskrivningar får ny funktion. Nu blir det möjligt att ändra färg, paneltyp och takmaterial i alla 28 utvändiga byggbeskrivningar på byggbeskrivningar.se. Byggprojekten blir mer verklighetstrogna och kan anpassas utefter varje individs eget tycke och smak.

Bilden kan användas i samband med denna artikel. Ange vid foto: Svenskt Trä.
Bilden kan användas i samband med denna artikel. Ange vid foto: Svenskt Trä.

- Det blir möjligt att anpassa byggprojektet efter eget tycke och smak innan man går till bygghandeln för att köpa in materialet. Då kan man passa på att handla rätt färg på en gång och få det utseende som man önskar sig, säger Johan Fröbel som är chef för teknik och distribution på Svenskt Trä.

Svenskt Trä som står bakom hemsidan byggbeskrivningar.se har nu utvecklat nya funktioner som gör det möjligt att i digital miljö göra varje projekt ännu mer levande. De utvändiga byggprojekten visas nu i tredimensionell vy och besökaren kan vända och vrida på objekten för en bättre upplevelse. Förståelsen för hur det färdiga byggprojektet kommer att se ut ökar i och med att besökaren även kan se delar av den inre konstruktionen i 3D-miljön.

- Många spenderar mer tid hemma och inspireras till att renovera huset, sommarstugan eller skingrar tankarna i nya byggprojekt till sommaren. På byggbeskrivningar.se finns instruktioner för allt från altan, trädäck till stugor, garage och bastu. För oss är det viktigt att göra det enkelt för fler att bygga rätt i trä och därför har vi kompletterat materialspecifikationer till alla 28 utvändiga byggbeskrivningar, säger Johan Fröbel.

Om byggbeskrivningar
Byggbeskrivningar är till för den som vill bygga i trä. I samarbete med Sveriges bygghandlare har Svenskt Trä sedan 1983 tagit fram många byggbeskrivningar. Byggbeskrivningar.se besöks av över 800 000 besökare per år.

Byggbeskrivningar.se visar på ett enkelt sätt hur man lyckas med sitt byggprojekt, både översiktligt och i detalj. Här finns till exempel pedagogiska beskrivningar i form av ritningar, realistiska illustrationer och instruktionsfilmer, samt möjlighet att måttanpassa och skriva ut materialspecifikationer, arbetsritningar och underlag för bygglovsansökan. På byggbeskrivningar.se finns även ett dimensioneringsprogram som hjälp för att beräkna dimensioner för till exempel takbalkar, nockbalkar, pelare eller golv- och altanbjälkar i konstruktionsvirke, limträ eller lättbalkar. Byggbeskrivningarna finns även att hämta gratis i den lokala bygg- och trävaruhandeln som är anslutna till Svenskt Träs projekt Bygg i trä. Totalt finns det 193 varianter av de 28 olika byggbeskrivningarna.

Läs pressmeddelandet på Svenskt Träs webbplats här

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bilden kan användas i samband med denna artikel. Ange vid foto: Svenskt Trä.
Bilden kan användas i samband med denna artikel. Ange vid foto: Svenskt Trä.
Ladda ned bild

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Med trä kan vi bygga och må bättre22.12.2020 09:37:50 CETPressmeddelande

Hållbart byggande är idag lika med miljöanpassat och klimatsmart. Och det stämmer så klart, men det är en lite snäv definition. För visst borde begreppet även spegla hur byggandet påverkar individens välbefinnande – hur vi mår helt enkelt? Här kan Sveriges kommuner göra en värdefull insats. Byggde kommunerna mer i limträ skulle de bidra till både minskad klimatpåverkan och ökat välmående. Det skulle vara äkta hållbarhet och göra skillnad som både syns och märks.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum