A Non Smoking Generation

Ditt nej gör skillnad!

Dela

Sthlm Panda samarbetar med A Non Smoking Generation. I ett socialt experiment ser vi två pojkar, 11 och 13 år, som frågar personer på gatan efter eld till deras cigarett. Flera personer med civilkurage säger nej, men många blundar också för barnens ringa ålder och hjälper dem att tända sin cigaret

Ungefär var tredje gymnasielev röker idag och varje år beräknas ca 16 000 ungdomar börja röka. 90 % av alla som börjar röka har sin tobaksdebut innan de fyllt 18 år – trots att det är förbjudet att köpa tobak innan man fyllt 18 år! Det är ett underbetyg till hela vuxenvärlden. Som vuxen är man en förebild för unga människor och tillsammans kan vi göra stor skillnad genom att skydda barn och unga från tobak.

  • -Det är glädjande att se att så många ändå sa nej! Säger Helen Stjerna, generalsekreterare, A Non Smoking Generation. Om alla vi vuxna sluter upp och säkerställer att barn och unga varken exponeras för eller har tillgång till tobak, skulle tobaksbruket minska snabbt, tillägger hon.

I filmen ser vi flera klassiska exempel på rökare som tror att man inte kan säga nej för att man själv röker. Vilket är ett stort missförstånd. A Non Smoking Generation har lång erfarenhet av tobaksförebyggande arbete och vår erfarenhet visar att ditt nej som vuxen gör stor skillnad – även om du själv röker! Bland barn till föräldrar som säger nej är det hela 25% färre som börjar röka.

Se hela filmen här; 

För mer information:

Helen Stjerna, generalsekreterare, A Non Smoking Generation, 0733-393 644 

Nyckelord

Bilder

Om

A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation
Skicka brev: Box 555 12/ Besök: Järntorget 78
102 04 Stockholm

08-10 93 00http://www.nonsmoking.se/

Stiftelsen En Rökfri Generation

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

 

Följ A Non Smoking Generation

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från A Non Smoking Generation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum