Svenska Basketbollförbundet

Djurgården drar sig ur SBL

Dela

Djurgården Basket meddelade under måndagskvällen Svenska Basketbollförbundet att man inte avser att spela SBL herr nästa säsong. Anledningen är den ansträngda ekonomiska situation föreningen hamnat i under den gångna säsongen, kopplat till det samhällsekonomiska läget.

Föreningen har skriftligen meddelat Svenska Basketbollförbundets Tävlingsutskott att anmälan för spel i SBL herr säsongen 2020/2021 är tillbakadragen. Djurgården avser att fortsätta spel med damlaget i Basketettan dam, med herrlaget i Basketettan herr samt med sina U17- och U19-lag i ungdomsserierna i Stockholm.

Kontakter

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

EM-kvalmatcher i "bubbla" för herrlandslaget21.9.2020 09:16:45 CESTPressmeddelande

FIBA meddelade i fredags att herrarnas EM-kvalmatcher i november 2020 och februari 2021 kommer att spelas i en bubbla. Det blir alltså inga hemmamatcher för det svenska herrlandslaget. - I denna speciella tid är spelarnas och stabernas hälsa det som ska vara i första rummet. Detta är också ur tävlingssynpunkt det mest rättvisa. Vi ser fram emot att göra det bästa av detta, säger landslagsansvarig Fredrik Joulamo. Inget är bestämt ännu kring damernas EM-kval, där Sverige möter Israel och Montenegro.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum