Tekniska verken i Linköping

Dörrarna öppnas till Gärstadverket

Dela

Tekniska verken i Linköping bjuder in allmänheten till att uppleva insidan av Gärstadverket. Öppet hus brukar locka många nyfikna och nu är det dags igen lördagen den 11 maj kl 10 - 14.30.

Hur går det till när hushållsavfall omvandlas till värme och el? Vart tar egentligen de gröna påsarna vägen? Hur mycket avfall eldas varje dag? Vad är avfallstrappan? Det är en del av de frågor som experter från Tekniska verkens affärsområden vatten och avlopp, fjärrvärme, biogas, bredband och elnät svarar på under Öppet hus.

Besökare kan åka på en guidad deponisafari på Gärstad och få en inblick i hur det ser ut på området, och även titta på den optiska sorteringsanläggningen där Gröna Påsen sorteras ut för att sedan bli biogas och biogödsel, samt även vara med på guidade turer inne i kraftvärmeverket.

För alla barn finns trollen Trille, Trolle och Trall på plats i fikatältet där de ger en föreställning om hur avfall sorteras och förklarar varför saker inte ska slängas ute i naturen. Det bjuds också på återbrukspyssel där gamla saker blir till nya föremål, tävlingar, hållbart fika och kramkalas med de stora blå maskotarna Pärlan och Pyret och även Gröna Påsen-maskoten.

Många aktiviteter sker utomhus så lämpliga kläder rekommenderas.
Ta även gärna med hörselskydd och cykelhjälm till barnen.

Öppet hus
Plats: Gärstaverket
Datum: Lördag 11 maj
Tid: 10.00 - 14.30

OBS! Lejonpannan visas inte under Öppet hus

Här finns ytterligare fakta om evenemanget.

För mer information om Öppet hus, kontakta gärna:
Lena Grönkwist, marknadskommunikatör, Tekniska verken, 013-20 92 22
Lena.Gronkwist@tekniskaverken.se

För frågor kring Gärstaverket, kontakta gärna:
Henrik Lindståhl, forskning- och utvecklingsingenjör, Tekniska verken, 013-20 91 15
Henrik.Lindstahl@tekniskaverken.se

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum