Dramaten

Dramaten förlänger stängningen av teatern

Dela

Dramaten förlänger den publika stängningen fram till 17 mars. - Vi följer samhällsutvecklingen noga och är beredda att öppna salongerna igen så fort smittskyddsläget och reglerna om allmänna sammankomster lättar. Men som läget är nu är det inte möjligt att spela för publik den kommande perioden, säger Maria Groop Russel, vd för Dramaten.

Foto: Roger Stenberg
Foto: Roger Stenberg

När regeringen aviserar att reglerna ändras och det blir tillåtet att ha en publik om minst 50 personer i salongen kan Dramaten snabbt släppa biljetter till föreställningar.

De pjäser som står först på tur att visas är Maj efter Kristina Sandbergs romansvit i regi av Ellen Lamm, Ada Bergers uppsättning av Liv Strömquist tänker på sig själv och Michael Thalheimers Elektra.

–Det är såklart fortsatt oerhört tråkigt att inte kunna bedriva vår konstform i själva sin essens med att möta publik live i ett rum. Men vi fortsätter på alla sätt att få ut innehåll till vår publik i alternativa format. Dessutom pågår arbetet för fullt med planering för en framtid post pandemin, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.

Idag inleds Lessingtage 2021 Digital: Stories from Europe en digital teaterfestival som arrangeras i samarbete mellan Dramaten, Thalia Theater i Hamburg och teaternätverket Mitos21. Mellan den 20 och 31 januari sänds inspelade föreställningar från elva europeiska teatrar via Dramatens hemsida.

På Dramaten Play finns nu ett trettiotal produktioner som kan ses kostnadsfritt, bland annat Bortbytingen, Utvandrarna, Liv Strömquist tänker på dig och Furstinnan av Amalfi.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Roger Stenberg
Foto: Roger Stenberg
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Ett samtal om klimatkrisen, coronapandemin och vetenskapskommunikation16.2.2021 11:56:34 CETPressmeddelande

Hur talar vi om vetenskap? är ett inspelat samtal om hur forskare kan hitta nya vägar för att förmedla viktiga forskningsresultat och skapa intresse kring sina budskap. Medverkar gör miljöforskaren Johan Rockström, Nobelpristagaren Richard J. Roberts och Nobel Prize Museums programchef Anna Sjöström Douagi. Samtalet som genomförs på engelska med svensk textning, finns på Dramaten Play från den 23 februari.

Succé för Dramatens digitala teaterfestival2.2.2021 14:08:17 CETPressmeddelande

Den digitala teaterfestivalen Lessingtage 2021 Digital: Stories from Europe lockade publik och media från hela världen och visade möjligheterna med internationellt kulturellt samarbete i en tid av nationella nedstängningar. –Att få presentera all denna högklassiga scenkonst i olika tonlägen och formspråk till en svältfödd publik i Sverige och globalt, om än digitalt, har känts mycket stimulerande. Jag hoppas det kan bidra till hopp och inspiration för både teaterskapare och publiken post-pandemin, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum