Dramaten

Dramaten& presenterar: Who’s afraid of Jenny Wilson?

Dela

Artisten Jenny Wilson, regissören Py Huss-Wallin och konstnären Hanna Kisch blir de första att tolka Dramaten&:s nya format Performance concert. Tillsammans har de tre konstnärerna skapat en föreställning som förenar livemusik, teater och performance. Med föreställningen vill de ta oss genom natten mot gryningen. Genom rädslor och sorg och vilda begär. Hela världen är i en skälvande rörelse, inget kommer någonsin vara så som det en gång var. För vem är rädd för vem nu? Urpremiär för Who´s afraid of Jenny Wilson den 8 november på Lilla scenen. Biljetterna släpps idag onsdag den 5 september klockan 12.00.

Who’s afraid of Jenny Wilson? Foto: Klara G
Who’s afraid of Jenny Wilson? Foto: Klara G

Våren 2018 släppte Jenny Wilson sitt femte album, Exorcism, som behandlar den våldtäkt hon genomgått bara något år tidigare. Föreställningen, Who’s afraid of Jenny Wilson? stiger ur frågeställningen "Who's afraid of who?" - en textrad från skivan. Föreställningen kommer även bjuda på helt nyskriven musik.

Who am I
I am anyone
Just like he who raped me
Opportunity
Makes the thief they say
Disrespect is universal

Who's afraid of who
Who's afraid of who

I'll come back to you, you'll never forget
I've got the talent to tell, it's like a spell
Every single step you will take from now
A needle that aches from now
I'll give you my pain
Oh, sure you can regret your mistake
But hey, it is too late
You've got to live with this shame instead
Look who's haunting of who

Frågan Vem är rädd för vem nu? har lett trion vidare till följande programförklaring för föreställningen:

Vi kommer fortsätta att berätta.
Tillsammans vandrar vi rakt in i mörkret
Fylld av förväntningar, mardrömmar och fantasifoster
Vi har slutat att vara tysta nu, vi är en armé – tillsammans tar vi tillbaka natten.

Jenny Wilson är en av den skandinaviska indiescenens mest kompromisslösa och älskade artister. Ända sedan hon inledde sin solokarriär 2005 har hon konfronterat oss med sin banbrytande musik, ständigt fylld av nerv och högst personliga och smärtsamma historier.

Py Huss-Wallin är regissör och uppmärksammad för sin uppsättning Britney på Turteatern 2016 och det treåriga scenkonstprojektet Satans triologi som spelades i ett industriområde i Sickla 2016-2017.

Hanna Kisch är konstnär, stylist och scenograf och har tidigare arbetat med bland annat Silvana Imam och Beatrice Eli.

Performance concert är ett nytt format inom Dramaten& där en artist tillsammans med en regissör skapar en föreställning med teaterns verktyg. Det blir en dramatiserad konsertföreställning, som byggs av mötet mellan artist, text, skådespelare, scenografi och andra element från teaterscenen. Målet är en visuell föreställning med mycket musik och ett nytt publikmöte.

Medverkande: Jenny Wilson, Micke Häggström, August Zachrisson och Klabbe Hörngren

Regi: Py Huss Wallin
Musik och innehåll: Jenny Wilson
Scenografi, kostym, koncept: Hanna Kirsch

Ges inom ramen för Dramaten&.

Who’s afraid of Jenny Wilson?, urpremiär 8 november, Lilla scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Who’s afraid of Jenny Wilson? Foto: Klara G
Who’s afraid of Jenny Wilson? Foto: Klara G
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum