Dramaten

Dramaten ställer in alla föreställningar till och med 19 november

Dela

Dramatens ledning har idag beslutat att ställa in all publik verksamhet på teaterns scener till och med den 19 november. Beslutet är fattat med anledning av Länsstyrelsen Stockholms beslut om en fortsatt begränsning om max 50 personer vid offentliga sammankomster och Folkhälsomyndighetens allmänna råd för Stockholms län med en uppmaning till allmänheten att avstå från sammankomster, bland annat konserter och föreställningar.

Det är med tungt hjärta som vi nu ser det nödvändigt att stänga teaterns publika verksamhet de kommande tre veckorna. Vår sammanvägda bedömning är att det är det enda rimliga att göra för att ta vårt samhällsansvar i nuläget. Vi kommer noga att följa utvecklingen och avvaktar med att ta nästa steg till den 19 november då vi kommer göra en ny bedömning. Nu hoppas vi att smittkurvorna vänder neråt så att vi snart kan möta publiken igen, säger Maria Groop Russel, VD för Dramaten.

Det är åtta produktioner som berörs av beslutet - i första hand fyra föreställningar som redan är uppe på repertoaren; Elektra, Liv Strömquist tänker på sig själv, Maj och Röde Orm. Fyra premiärer under november månad kommer också att flyttas fram; Ambulans, Berusade, I väntan på att gå och Welcome to Sweden. Alla som köpt biljetter till dessa föreställningar kommer att kontaktas av Dramatens kundtjänst och får pengarna i retur.

För arbetsplatsen Dramaten inskärps och påminns om redan befintliga regler om att alla som kan ska utföra arbetet hemifrån och i övrigt följa Folkhälsomyndighetens lokala allmänna råd. Beslutet påverkar pågående repetitionsarbete inför kommande premiärer och här görs enskilda bedömningar av hur arbetet ska fortskrida.

Nyckelord

Kontakter

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Johan Rockström och Sanna Sundqvist möts i en iscensatt föreläsning om vår stund på jorden29.10.2020 09:01:10 CETPressmeddelande

Hur kommer våra barns och barnbarns planet se ut? Vad kan vi göra i dag för att undvika de värsta katastroferna? Och finns det ett ljus i tunneln till en hållbar och attraktiv värld? Det är frågor som Johan Rockström, professor i global miljövetenskap, vill besvara i en ny Performance Lecture som nu sätts upp av Dramaten och Nobel Prize Museum. Den 21 november är det premiär för Om vår stund på jorden. Skådespelaren Sanna Sundqvist medverkar och för regi står Ada Berger.

En personlig berättelse om en flykt från en ö i Grekland till hemlandet Sverige21.10.2020 10:23:01 CESTPressmeddelande

Welcome to Sweden är en annorlunda föreställning om möten och vänskap där skådespelaren Lukas Orwin bearbetar sina erfarenheter som volontär på ett flyktingläger på ön Leros och en flykt hem till Sverige. Det personliga tilltalet förstärks av att publiken får lyssna till hans röst i hörlurar vilket skapar en speciell intimitet. Premiär på Elverket den 11 november.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum