Dramaten

Dramatens teaterchef bjuder in till publiksamtal

Dela

Mattias Andersson bjuder in till tre samtal med nationalscenens publik. Samtalen kommer att föras på Zoom i grupper om max tjugo deltagare per tillfälle. Första samtalet äger rum torsdagen 25 mars klockan 19.00. – Jag vill upprätthålla en dialog med vår publik i en tid då vi inte kan ha publik i huset, säger Mattias Andersson.

Publiksamtal från en publikstängd teater
Publiksamtal från en publikstängd teater

Dramatens teaterchef och konstnärliga ledare Mattias Andersson vill komma i kontakt med både teaterns trogna publik och de som aldrig satt en fot på teatern. Under våren ges nu tillfällen för publiken att framföra åsikter, prata om drömmar eller ge kritik i tre Zoom-samtal med teaterchefen.

– Jag vill initiera samtal om vad Dramaten som Sveriges nationalscen kan vara idag och i framtiden. Det är en del i det arbete jag vill göra med teatern, säger Mattias.

För att delta i samtalen bokar publiken en kostnadsfri biljett på Dramatens hemsida och får då en länk till Zoom-mötet.

– Jag kommer att få ut väldigt mycket av det här. All teater handlar om möten, det är det som påverkar och driver mig framåt, säger Mattias Andersson.

Publiksamtal från en publikstängd teater, 25 mars, 9 och 15 april klockan 19.00-20.00 på Zoom.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Publiksamtal från en publikstängd teater
Publiksamtal från en publikstängd teater
Ladda ned bild
Mattias Andersson. Foto: Johanno Hanno
Mattias Andersson. Foto: Johanno Hanno
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Hela ensemblen medverkar i nytt scenkonstverk av Mattias Andersson13.4.2021 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ett nytt scenkonstverk av Mattias Andersson inleder hösten på Dramatens stora scen. Verket kommer helt att anpassas efter aktuella förutsättningar och har inletts redan under våren genom att samtliga skådespelare har fått ett uppdrag. – Startpunkten var pandemin och den stängda teatern, att gräva där vi står och bygga i nuet. Jag ställde en fråga till alla skådespelare i ensemblen – Om du bara hade en sista minut på Dramatens stora scen när teatern öppnar igen, vad skulle du välja att framföra då?, berättar han.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum