Spanska Turistbyrån

Drömjobbet, workation på Gran Canaria!

Dela

Spara dina semesterdagar medan du arbetar på distans under solen på Gran Canaria. Det verkar som om denna dröm är enklare än du kanske trodde.

Maspalomas strand, Gran Canaria / Valery Bareta, Shutterstock.
Maspalomas strand, Gran Canaria / Valery Bareta, Shutterstock.

Gran Canaria har ett behagligt klimat året runt och ön har mycket att erbjuda. Tänk dig att arbeta från en solig resort med pool mellan november och februari medan du hyr ut din lägenhet i Sverige. Det är även möjligt att förlänga dina semesterdagar eller att maximera röda dagar genom att arbeta på distans. 

Det finns turistorter där det är möjligt att hyra en lägenhet med höghastighetsinternet och frukost och vissa boenden förbereder ditt rum så att du kan kombinera din semester med arbete. Researrangörer har börjat ta fasta på att erbjuda workation med anpassade rum med ergonomisk kontorsutrustning och solskydd till datorskärmen, så att du kan flytta ditt arbete till Gran Canaria och inte konsumera semesterdagar. Före eller efter arbetstid kan man ta del av hotellets faciliteter, såsom gym, pool, spa och restauranger.

När arbetsdagen är över kan du njuta av solen och stranden, av städerna och dess restauranger och sevärdheter eller utforska den spektakulära naturen på ön som även brukar kallas en miniatyrkontinent. Platser som stranden Maspalomas med sina stora sanddyner, Playa del Inglés och storstadspulsen i Las Palmas eller den pittoreska hamnstaden Puerto de Mogán är exceptionella platser att besöka på din fritid. Gran Canaria har många vackra naturområden med vandrings- och cykelleder att utforska och varför inte göra ett annorlunda besök till den gamla vulkankratern Caldera de Bandama. Gillar du att klättra så är berget Roque Nublo ett ställe för dig. Gran Canaria är dessutom den perfekta destinationen för att utöva olika vattensporter. Det finns ett stort utbud att välja på såsom segling, dykning, djuphavsfiske, vindsurfing, vanlig surfing och kitesurfing. Ja det finns verkligen något för alla på denna varierande ö.  

Under vintermånaderna har svenska flygplatser utmärkt anslutning till Gran Canaria. Under normala omständigheter utan begränsningar på grund av COVID, har Stockholm anslutning till ön hela året, både charter och reguljärt.

Läs mer om Gran Canaria på Spain.info.

Läs bestämmelser för att resa tryggt på travelsafe.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Maspalomas strand, Gran Canaria / Valery Bareta, Shutterstock.
Maspalomas strand, Gran Canaria / Valery Bareta, Shutterstock.
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum