Tyska Turistbyrån

DZT rapporterar: Stor succé för GTM i Dresden

Dela
Sveriges delegation på Germany Travel Mart ©UloMaasing
Sveriges delegation på Germany Travel Mart ©UloMaasing

Den 44:e Germany Travel Mart™ (GTM) togs mycket väl emot bland deltagarna. Det var staden Dresden som hade äran att arrangera 2018 års GTM den 6 till 8 maj. Tysklands mest betydelsefulla B2B-plattform lockade 527 experter och beslutsfattare från den internationella resebranschen samt internationella journalister från de viktigaste källmarknaderna. 

Deltagarna informerades om de senaste resetrenderna, nyutvecklingar och aktuella turistprodukter i Tyskland. Under den två dagar långa workshopen på Messe Dresden möttes över 338 utställare från hotell och transportbranschen samt lokala och regionala turistorganisationer som presenterade sina mångfaldiga och högkvalitativa erbjudanden inför en internationell branschpublik. Runt 19 000 affärsmöten bokades via mässans onlineverktyg. Deltagarna var mycket positiva till det välorganiserade eventet och lovordade den utmärkta organisationen, servicen på plats och användandet av kollektivtrafik.

Petra Hedorfer, styrelseordförande för DZT, tackade arrangörerna och alla som hjälpte till med eventet för deras strålande insats:

– Med en smidig organisation och en vänlig och personlig atmosfär har staden Dresden och de ansvariga i teamet från Dresden Marketing GmbH gett årets GTM en professionell inramning och har representerat reslandet Tyskland på ett utmärkt sätt.

"Secondary cities" populära bland svenska resenärer

Iris Müller, marknadschef för Tyska Turistbyrån i Sverige är övertygad att staden Dresden profiterar av detta års GTM även på den svenska källmarknaden:

”Den svenska delegationen som reste till värdstaden Dresden omfattade två resejournalister, en representant från Tyska Turistbyrån och 11 buyers – främst ifrån buss och eventresebranschen samt resegrossister. Dresden som resedestination har hittills varit underrepresenterad på den svenska marknaden. Kulturstaden omtalas ofta i kombination med den tyska huvudstaden Berlin eller tjeckiska huvudstaden Prag. Trenden att upptäcka ”secondary cities”, Dresdens skönhet såsom det närliggande naturområdet längs Elbfloden med highlights som Meissen, de anrika slotten längs floden, Sächsische Schweiz och vinområdet bildade hos många GTM deltagare en positiv och aktualiserad uppfattning om Dresden. Från Sverige är det enklast att ta sig till Dresden med flyg genom att mellanlanda i Frankfurt eller München samt att flyga till Berlin och sedan ta tåg eller buss.”

Överlämnadet av pokalen

Som traditionen bjuder överlämnade värdstaden Dresden GTM-pokalen till nästa års arrangör. GTM 2019 kommer att äga rum den 12 till 14 maj i Wiesbaden. 

Kontakter

Bilder

Sveriges delegation på Germany Travel Mart ©UloMaasing
Sveriges delegation på Germany Travel Mart ©UloMaasing
Ladda ned bild

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Tyskland - Det vänliga semesterlandet

På uppdrag av den tyska regeringen har Tyska Turistbyråns huvudkontor (DZT - Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.) arbetat i mer än femtio år för att sprida budskapet om reselandet Tyskland till den övriga världen. Tyskland är känt för sin turistiska mångfald över hela världen vilket har gjort uttrycket reselandet Tyskland till ett av de mest välkända varumärkena. Läs mer på www.germany.travel

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

Internationella reseindustrin till Wiesbaden för GTM 2019 - Tysklands största incomingworkshop8.5.2019 11:30:35 CESTPressmeddelande

Från 12 till 14 maj kommer runt 500 representanter från den internationella reseindustrin från 51 länder till Wiesbaden med anledning av den 45:e GTM Germany Travel Mart™. Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) arrangerar GTM årligen i samarbete med växlande partnerregioner och -städer. Delstaten Hessens huvudstad Wiesbaden har varit värd för arrangemanget både år 1977 och 2005 så det blir tredje gången gillt i år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum