Tyska Turistbyrån

Save the date – DZT arrangerar Dagen för barriärfri turism för tolfte året i rad den 6 mars 2024 under turistmässan ITB Berlin.

Dela

Under den 12:e Dagen för barriärfri turism (Tag des barrierefreien Tourismus) presenterar Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) nationella och internationella experter som avhandlar strategier och best practices på temat inkluderande resor.

Simma i lilla Brombachsee i Fränkisches Seenland
Simma i lilla Brombachsee i Fränkisches Seenland © DZT / Jens Wegener

Den 12:e Dagen för barriärfri turism sker den 6 mars 2024 från 10.30 till 15.00. Intresserade kan antingen delta i arrangemanget på plats på Messe Berlin i City Cube hall 5, eller online.

Evenemanget invigs av förbundsregeringens koordinator för turism, Dieter Janecek MdB, och senare håller Jürgen Dusel, förbundsregeringens intresseombudsman för personer med funktionshinder, ett kort anförande.

Det övriga programmet innehåller keynote-tal, presentationer och diskussioner kring ämnena barriärfri destinationsutveckling, målgruppsspecifik utbudsdesign, barriärfri kommunikation samt förmedling av knowhow om tillgänglighet inom utbildning, studier och tillämpningar inom turismen.

Petra Hedorfer, styrelseordförande för DZT, förklarar:

”Barriärfria erbjudanden är en grundläggande del av socialt ansvarsfull turism. DZT har etablerat Dagen för barriärfri turism som en plattform för att diskutera och främja den aktuella utvecklingen och behovet av åtgärder på internationell nivå inom detta framtidstema. I Tyskland jobbar vi vidare i år med omställningen till certifieringssystemet ”Reisen für Alle”, Resor för alla.

För att delta på plats krävs ITB-biljett. Att delta online är kostnadsfritt.

Mer information om arrangemanget samt anmälan till att delta online finns tillgängligt på www.germany.travel/tdbt

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Simma i lilla Brombachsee i Fränkisches Seenland
Simma i lilla Brombachsee i Fränkisches Seenland
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Tyskland - Det vänliga semesterlandet

På uppdrag av den tyska regeringen har Tyska Turistbyråns huvudkontor (DZT - Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.) arbetat i mer än femtio år för att sprida budskapet om reselandet Tyskland till den övriga världen. Tyskland är känt för sin turistiska mångfald över hela världen vilket har gjort uttrycket reselandet Tyskland till ett av de mest välkända varumärkena. Läs mer på www.germany.travel

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

Hemliga tavernor i Franken och andra kulinariska guldkorn i Tyskland15.5.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Förr i tiden tömde man lador, vardagsrum eller till och med privata sovrum för att under en begränsad tid servera gästerna sina egna viner och genuin husmanskost. Idag är vinområdenas sk ”Heckenwirtschaften” en säsongsbetonad höjdpunkt för alla som gillar genuina upplevelser. Det bayerska vinområdet Franken bjuder på lysande exempel, just när det kommer till Heckenwirtschaften.

Från tung industri till kulturens vagga - okända pärlor i Sachsen-Anhalt29.4.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Östra Tyskland är fortfarande relativt okänt bland många svenskar. Regionen Sachsen-Anhalt var under DDR-tiden mest känd för sin industri med tung produktion men har tagit ett nytt initiativ för att rensa gamla industriområden och locka besökare till några välbevarade hemligheter. Här finns många okända historiska skatter, kultur och spännande upplevelser för dagens besökare.

Försvunnen ö i norra Tyskland funnen efter 662 år28.3.2024 10:05:47 CET | Pressmeddelande

Det finns vaga, skriftliga indikationer på att en större stad måste ha försvunnit i en förödande översvämningen år 1362. Men ingenting hittades. Första fynden skedde 1921 då en bonde vid lågvatten gick djupt ner i lerbottnen mellan ön Nordstrand och Hallig Südfall och upptäckte fåror, keramik och rester av en brunn. Det skulle kunna vara ett aprilskämt, men letandet efter ön Rungholt har en lång historia.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye