Ecster

Ecster blir nordiskt – öppnar i Finland

Dela

Tervetuloa Suomi! Ecster öppnar filial i Finland och tar därmed klivet ut i Norden.

Ecster har erbjudit krediter och betallösningar i Sverige sedan lanseringen 2016. Från och med den 1 oktober 2020 har Ecster också ett syskon i Helsingfors. Då övergår Aktiivirahas verksamhet till Ecster AB från tidigare ägaren Handelsbanken Rahoitus, som är Handelsbankens finansbolag i Finland.

– Vi har en tydlig nordisk ambition och har ända sedan starten byggt gränssnitt och plattformar med expansion till fler marknader i sikte. Vi ser fram emot att utöka vår affär till Finland, som är ett väldigt viktigt steg i vår nordiska resa, säger Sanna K Augustsson, CEO för Ecster.

Under en övergångsperiod kommer Ecsters verksamhet i Finland ha kvar varumärket Aktiiviraha, som i dag erbjuder kort och delbetalning. I nästa fas kommer också Ecsters varumärke bli gemensamt för de båda länderna. Den uttalade ambitionen är att skapa långsiktig lönsamhet för företag och samtidigt ge konsumenter bättre koll på sina inköp.

Hos det som nu blir Ecsters Helsingforskontor ser man fram emot tätare samarbete och ett mer enhetligt erbjudande över landsgränserna.

– Nu när vi blir ett bolag i båda länder får vi enklare organisation och ännu snabbare beslutsvägar, vilket i sin tur ökar vår konkurrenskraft. Våra samnordiska säljföretag får en partner som levererar betaltjänster i båda länder med ett avtal. Kort sagt blir det enklare i framtiden för oss själva och våra kunder, säger Jari Kollani, Chief Operating Officer för den finska verksamheten.

Nyckelord

Kontakter

Om

Ecster
Box 2169
10314 Stockholm

http://www.ecster.se

Ecster erbjuder betaltjänster och lojalitetsprogram för handeln riktat mot både säljföretag och konsumenter i Sverige och Finland. Ecster AB är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken.

Följ Ecster

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ecster

Semesterundersökning: Svenskarna satsar på livets goda och drömmer om att umgås med nära och kära i sommar23.6.2021 10:16:00 CEST | Pressmeddelande

Det blir hemester för de flesta svenskar i år, samtidigt som många ser fram emot en solresa utomlands under nästa år. Semesterkassan ser ut att vara välfylld, och mest pengar kommer att spenderas på ”livets goda”, som mat och dryck, upplevelser och friluftsliv, samt på att renovera hemma. Högst på önskelistan står att få träffa familj och vänner men många tror att pandemin kommer att begränsa möjligheterna att umgås. Allt enligt en Sifo-undersökning från betaltjänstföretaget Ecster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum