Ecster

Ecster lanserar Banking as a Service

Dela

Ecster breddar sitt erbjudande till Banking as a Service (BaaS). Det ger detaljhandelsföretag möjlighet att erbjuda finansiella tjänster utan att själva behöva investera i tekniska lösningar.

Sanna K Augustsson, CEO, Ecster. Foto: Lars Eriksson
Sanna K Augustsson, CEO, Ecster. Foto: Lars Eriksson

Banking as a Service innebär lite förenklat att ett företag som vill erbjuda sina kunder bankrelaterade produkter kan ansluta sig till en befintlig finansiell aktör, utan att själva behöva starta bank. Via API:er får företaget tillgång till de finansiella tjänster, produktutveckling, kreditriskbedömning och regelverk som krävs. Företaget kan koncentrera sig på sin kärnaffär och samtidigt korta ”time to market” för sina finansiella tjänster.

Ecster har under en tid utvecklat tekniska förutsättningar som innebär att företag med större kundflöden kan ansluta sig till API:er för bland annat betalkonto och kort, lojalitetsprogram och en automatisk kreditprocess, för att sedan erbjuda produkterna i sina kanaler och i sitt eget namn.

–  Det blir allt vanligare att större handlare med ett starkt kundfokus vill erbjuda finansiella tjänster i sina egna kanaler. Då slipper de släppa ifrån sig kundrelationen till andra aktörer efter köpet, vilket leder till ökad kundlojalitet och skapar mervärde, säger Sanna K Augustsson, CEO på Ecster.

Målgruppen för Ecsters Banking as a Service-erbjudande beskrivs som konsumentkedjor med stort fokus på kundupplevelser och att bygga sitt eget varumärke. Flera aktörer har uttryckt intresse.

– Med BaaS breddar vi vårt erbjudande till säljföretagen och kompletterar våra övriga erbjudanden. Det förstärker också vår ambition att skapa långsiktig lönsamhet för våra säljföretag med lojala och återkommande kunder, säger Sanna K Augustsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sanna K Augustsson, CEO, Ecster. Foto: Lars Eriksson
Sanna K Augustsson, CEO, Ecster. Foto: Lars Eriksson
Ladda ned bild

Om

Ecster
Box 2169
10314 Stockholm

http://www.ecster.se

Ecster samarbetar med tusentals säljföretag och erbjuder betallösningar för e-handel och fysiska butiker. Ecster finns i Sverige samt i Finland under varumärket Aktiiviraha.

Följ Ecster

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ecster

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum