EFN Ekonomikanalen

Edtech växer så det knakar

Dela

Framtidens teknik för utbildning formas i Sverige. Digitala verktyg inom utbildning är en växande marknad som omsätter miljardbelopp. Startups inom edtech frodas i Stockholm.

Konferensen Edtech Sweden. Foto: EFN Ekonomikanalen.
Konferensen Edtech Sweden. Foto: EFN Ekonomikanalen.

Education technology, eller edtech, är ett växande område inom tech där digitala verktyg inom utbildning står i fokus. Det är en av världens mest snabbväxande marknader där Stockholm är en av de platser i världen där den utvecklas snabbast.

”Branschen har vuxit jättemycket och i Sverige finns över hundra edtech-startups”, säger Ulf Skarin grundare av konferensen Edtech Sweden.

Stockholm rankades nyligen som nummer 10 på investmentbolaget Navitas Ventures lista över världens bästa edtech miljöer.

Men det är inte bara inom skolan som edtech växer.

”I dag är det alla branscher. Det är helt branschoberoende det vi jobbar med”, säger Nina Strandberg, vd-assistent och säljare på Tictac Interactive, ett av de företag som deltar i konferensen.

Se hela inslaget här (03:47, nytt fönster)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Konferensen Edtech Sweden. Foto: EFN Ekonomikanalen.
Konferensen Edtech Sweden. Foto: EFN Ekonomikanalen.
Ladda ned bild

Länkar

Om

EFN Ekonomikanalen
EFN Ekonomikanalen
Blasieholmstorg 12
106 70 Stockholm

EFN ​Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, reklamfri och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal tre år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken. 

Med våra fem lokalredaktioner är vi Sveriges enda rikstäckande ekonomikanal. Vi är stationerade i Umeå, Gävle, Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Se oss på EFN.se och i sociala medier.

Länka gärna till vårt material. 

Följ EFN Ekonomikanalen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EFN Ekonomikanalen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum