Efterfrågan på djurprodukter ökar i sommar

Dela

I Sverige har omkring en tredjedel av svenska hushåll husdjur och nu under sommaren är det hög tid att fixa djurens reseapotek då skador på både hund och katt ökar. Hos nätapoteket MEDS ser man att försäljningen av djurrelaterade produkter ökat med över 100 procent.

Sommaren är här och det betyder inte bara en ökad risk för fästingar och obehagliga insektsbett utan också att vara förberedd om olyckan sker, även om veterinären är långt borta. Skador på hund ökar med åtta procent under sommaren, motsvarande siffra för katt är cirka 33 procent, visar siffror från Agria Djurförsäkring. Anledningarna till detta är bland annat att vi reser mer tillsammans med våra husdjur och vi att vi vistas utomhus en större del av perioden.

– Vi ser en tydlig försäljningstopp inför och under sommarmånaderna för våra djurrelaterade produkter som ökar med över 100 procent. Många djurägare verkar ladda upp med förbyggande produkter men också med omvårdande produkter, såsom bandage och koksalt, som ju är viktigt att ha om olyckan är framme, säger Carl Jansson, CMO på MEDS.

MEDS djurapotek består av cirka 400 produkter som alla har syftet att förebygga och ta hand om negativa hälsotillstånd och olyckor för djuren. Produkterna skickas över hela Sverige men bor du i Stockholm kan du få hem din beställning inom en timme.

– Det är framför allt fästingar som är ett hot mot husdjuren i sommar. Det kanske inte är något man går runt och tänker på dagligdags men fästingen kallas faktiskt för ”Nordens farligaste djur” och tyvärr blir de inte färre heller. Se till att kolla ditt djur varje dag och plocka bort fästingen direkt när du upptäcker den, säger Carl Jansson.  


Fem djurprodukter för hemmaapoteket i sommar:

1. Fästingmedel. Se till att förebygga fästingbett med fästingmedel eller fästinghalsband. Och om det satt sig en rackare är det bra att ha en fästingtång för att enklare plocka bort den.

2. Koksalt. Om ditt djur får ett sår behöver det tvättas rent, och hållas rent.

3. Tryckförband. Har ditt djur fått ett sår med blödning behövs det ofta läggas ett tryckförband, uppsök sedan veterinär för att rengöra såret, på sommaren sprids bakterier lätt i djursår.

4. Insektsmedel. Både djur och människor kan vara känsliga för insektsbett. Med ett repellerande insektsmedel håller du insekterna på avstånd så gott det går.

5. Kyldyna. Under varma sommardagar behöver ditt djur skugga och vatten. Räcker inte det, är en kyldyna något som uppskattas av många fyrbenta kompisar i jakten på att hålla sig sval.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

MEDS
Drivhjulsvägen 42
126 30 Hägersten

https://www.meds.se/

MEDS är ett onlineapotek med tillstånd från Läkemedelsverket som har kunden i fokus. Vårt mål är att bli hela Sveriges favoritapotek för både receptbelagda och receptfria läkemedel till dig själv, din familj och ditt djur. Det uppnår vi genom att erbjuda den bästa kundupplevelsen med ett mycket stort utbud produkter, personlig rådgivning 08–22 alla dagar i veckan och blixtsnabba leveranser direkt dit du är – även sena kvällar och helger. Efter MEDS lansering 2018 har vi vuxit snabbt och är nu runt 250 anställda.

Följ MEDS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MEDS

MEDS värvar Head of Performance från Pineberry26.9.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Ledande nätapoteket MEDS gör en nyckelrekrytering när Nicklas Krus går in i rollen som Head of Performance. "Vi investerar i vårt långsiktiga mål att bli ett lönsamt miljardbolag. Nicklas Krus kommer att ansvara för att se till att vi gör det så effektivt och systematiskt som möjligt. Det här är kunskap och erfarenhet vi ser fram emot att ha inhouse", säger Björn Thorngren, vd och medgrundare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum