Uppsala Konsert & Kongress

Emelie Bergbohm och Fredrik Granberg till Uppsala Konsert & Kongress

Dela

Uppsala Konsert & Kongress fick en ny ägaridé tidigare i år och för att möta denna gör nu bolaget en rad satsningar inom flera områden. En av dessa satsningar innebär att UKK inleder ett tätt samarbete med Emelie Bergbohm som under ett års tid kommer verka som utvecklingsstrateg i verksamheten. Konsertproducenten Fredrik Granberg, som senast kommer från musikscenen Södra Teatern i Stockholm, kommer vikariera på UKK:s programavdelning då UKK:s ordinarie producent Hanna Lanneberg gått vidare inom bolaget.

– Vi är stolta och glada över att ha kunnat värva Emelie till UKK. Emelie har en imponerande bred erfarenhet, sällsynta spetskvaliteter och är djupt förankrad i kulturlivet nationellt och internationellt, säger Henrik Lillsjö, vd och konstnärlig ledare på UKK.

– Med Emelie ombord tar vi ett stort steg framåt för att bygga en verksamhet i framkant.

Musiktech, politik och upplevelseindustri

Emelie Bergbohm har i över ett decennium drivit Bohm Bohm Room; produktions- och kommunikationskontoret som anlitats av och samarbetat med institutioner som Riksantikvarieämbetet, Konserthuset Stockholm, Nordiska museet, Folkets Hus och Parker, Kungliga Musikaliska Akademien, Vara Konserthus, Stadsmuseet i Stockholm och STIM.
Bohm Bohm Room har också haft en aktiv roll för att bidra till det kulturpolitiska samtalet i landet genom plattformar som Kultur i Almedalen 2017-2019, Folk och Kultur i Eskilstuna 2018-2019 och Samtidsarenan 2020 på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Emelie har en gedigen bakgrund som producent, projektledare och kommunikationsstrateg inom kultur- och samhällssektorn. Hon är också en av medgrundarna till musiktech-företaget Gestrument vars affärsidé bygger på att demokratisera musikskapande och få en ledande position för framtidens interaktiva musikupplevelser. Under 2020 expanderade företaget och startade ett dotterbolag i Storbritannien.

Mellan åren 2016-2017 innehade Emelie Bergbohm ett uppdrag som departementssekreterare vid Kulturdepartementet. Hon är ledamot i Stiftelsen Bergmancenter, ett besökscenter på Fårö som bland annat arrangerar den årliga Bergmanveckan. Hon är även ledamot i Stiftelsen Drottningholms Slottsteaters nämnd, utsedd av regeringen.

Om uppdraget på UKK

På UKK kommer Emelie att verka för att stärka UKK som en mötesplats den nationella och internationella musik- och kulturbranschen väljer för sina sammankomster och konferenser. Hon ska bidra till programverksamhetens utveckling genom nya samarbeten, projekt, idéer och koncept. Emelie kommer också att arbeta med att stärka UKK:s relationer med nationell media och verka för att nya publikgrupper ska få upp ögonen för konserthusets utbud.

– Jag ser det som ett stort hedersuppdrag att få bidra till verksamheten inom UKK. I min roll kommer jag att inkludera hela huset och dess många kompetenser för att skapa betydelsefulla möten och upplevelser, berättar Emelie Bergbohm.

– Kultur- och mötessektorn kommer behöva bemöta sin tids utmaningar genom att blicka mot nya möjligheter. Det kommer jag att ta fasta på i mitt arbete för UKK. 

Konsertproducent från Södran 

Ett annat tillfälligt tillskott i organisationen blir producenten Fredrik Granberg som kommer vikariera för Hanna Olsson Lanneberg som går in på en ny projektroll inom bolaget. Fredrik kommer senast från musikscenen Södra Teatern i Stockholm där han verkat som programchef och konstnärlig ledare över verksamhetens sju scener. Inte minst har Fredrik varit ansvarig för de stora utomhuskonserterna på Mosebacke Terassen som förgyllt somrarna på Södermalm. 

– Fredrik har ett brett och stort kunnande om livescenen. Att vi kunde fånga honom till detta vikariat är jätteroligt och han kommer bli en perfekt förstärkning på vår programavdelning under 2021, säger Henrik Lillsjö.

– Fredriks kunnande om live och musik kommer väl tillpass när vår verksamhet nu ska utvecklas än mer mot framtidens musikscen och vi planerar programmet för flera år framåt i tiden. 

Emelie är 31 år, född och uppvuxen i Rute på Gotland. Hon är bosatt i Stockholm och Visby.
Fredrik är 45 år, född och uppvuxen i Piteå, bosatt i Stockholm. Både Fredrik och Emelie tillträder i januari 2021.

***

Läs UKKs ägaridé här
Mer om Emelies tidigare uppdrag: https://bohmbohmroom.com/uppdrag/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Fredrik Granberg och Emelie Bergbohm till UKK
Fredrik Granberg och Emelie Bergbohm till UKK
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
VD och konstnärlig ledare UKK
VD och konstnärlig ledare UKK
Ladda ned bild
Vd och konstnärlig ledare UKK
Vd och konstnärlig ledare UKK
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum