Värmdö Kommun

En annorlunda sommar på Gustavsbergsbadet

Dela

Pandemin har påverkat besöksantalet och förutsättningarna för att kunna bedriva verksamheten på Gustavsbergsbadet. Efter att intensivsimskolorna avslutats kommer därför badet att ha sommarstängt i fyra veckor och öppnar igen den 12 augusti.

I jämförelse med motsvarande period under 2019 så har besöksantalet gått ned med 50%. Gustavsbergsbadet är ett aktiebolag och utifrån de tillfälliga regler som simhallen följer för att minska smittspridning så är det omöjligt att nå intäktskraven.

- Situationen ser likadan ut för alla landets simhallar, och utifrån vår ekonomiska situation så är vi tvungen att genomföra en rad åtgärder för att försöka hålla en balans i vår ekonomi, säger Peter Brännström, Gustavsbergsbadets styrelseordförande.

Utöver sommarstängningen så har den dagliga verksamheten anpassats efter förutsättningarna. För att kunna hålla avstånd och minska antalet personer i lokalerna så har exempelvis deltagarantalet på träningspassen halverats och antalet pass har gått ner från tidigare 50 till cirka tolv per vecka. Elisabeth Strömberg, vd på Gustavsbergsbadet, säger att besöksstatistiken från tidigare år varit avgörande för vilka veckor som stängningen skulle omfatta:

- Under motsvarande period tidigare år har vi haft mest engångsbesökare. Det har förhoppningsvis också blivit varmare i havet och sjöar då, så möjligheten till att kunna bada och simma utomhus är bättre i slutet på sommaren, säger hon. 

Stor efterfrågan på simskola och bad

De som besöker badet nu är främst barnfamiljer med små barn. Under helgerna har äventyrsbadet vid flera tillfällen fått stänga för att Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska kunna följas:

- Eftersom det under rådande situation är begränsat antal platser som gäller, likt en restaurang, i kombination med att de flesta barnfamiljerna dyker in på förmiddagar rekommenderar jag fler att ta ett eftermiddags- eller kvällsdopp och nyttja Gustavsbergsbadets sista öppna timmar, alla dagar i veckan, säger  Elisabeth Strömberg.

Ett av Gustavsbergsbadets uppdrag är att främja simkunnighet. Därför genomförs alla simskolor enligt plan, och det har varit ovanligt stort intresse för simskola inför sommaren. Sammanlagt erbjuds 150 barn simskola efter midsommar, innan den fyra veckor långa stängningen. 

Paus i träningen om du är född innan 1950

Av Gustavsbergsbadets dagliga besökare är en stor andel äldre och födda innan 1950. Eftersom de räknas som en riskgrupp så har deras årskort fryst eller pausats. De som ändå vill träna har dialog med badet.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Stockholm Craft Week, 1–4 oktober 20202.9.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

I veckan släpptes programmet till den andra upplagan av Stockholm Craft Week, en satsning på svenskt samtida konsthantverk. Stockholm Craft Weeks syfte är att synliggöra det internationellt sett högkvalitativa svenska konsthantverket och nå en ny publik. Programmet innehåller bland annat konstnärsamtal och öppna ateljéer och äger rum på Värmdö, Gustavsbergs hamn samt i centrala Stockholm den 1–4 oktober 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum