Svenskt Trä

En framtid i furu

Dela

Trenden är tydlig – intresset för att använda furu med nya, moderna uttryck i inredning växer. Både i Sverige och internationellt visar inredningsarkitekter och designers en allt större nyfikenhet för furu. Besök Stockholm Furniture & Light Fair, den 5–9 februari, där såväl arkitektur- och designkontoret Neri & Hu och designern Lisa Hilland har valt att arbetat med furu i sina gestaltningar. Branschorganisationen Svenskt Trä är medarrangör och bidrar med material och kunskap.

Stockholm Furniture & Light Fair är världens ledande mötesplats för skandinavisk design. Under mässan visas prov på svensk furus potential i kreativa installationer och inspirerande skandinavisk design.

”Pine is fine” och ”Pinetastic” är frekvent använda begrepp och hashtags av en anledning. En ny studie* om intresset för interiöra furuprodukter i hemmet påvisar också trenden. Även på internationella arenor märks ett ökat intresse för just svensk furu. Bland annat på London Design Fair, där den svenska paviljongen fick stor uppmärksamhet med sin färgstarka rosa färg och nytänkande uttryck.

Missa inte chansen att ta del av fullspäckade dagar med fokus på skandinavisk design och svensk furu.

Pressinbjudan på Svenskt Träs webbplats här.

*Studie om intresset för intreriöra furuprodukter i hemmet här.

Ackreditering: https://www.stockholmfurniturelightfair.se/press/presstjanster/pressackreditering?sc_lang=sv-se 

För mer information:
Björn Nordin, chef interiör och design, Svenskt Trä
+46 8 762 79 53, bjorn.nordin@svenskttra.se 

Presskontakt:
Camilla Carlsson, kommunikationschef, Svenskt Trä
+46 8 762 79 65, camilla.carlsson@svenskttra.se 

Nyckelord

Bilder

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Fördelar med att bygga i trä drog fullt hus i Stockholm19.11.2019 14:53:14 CETPressmeddelande

Den 14:e november arrangerade branschorganisationen Svenskt Trä sitt årliga Seminarium för ingenjörsmässigt byggande i trä. Seminariet var det sjätte i ordningen och temat denna gång var: Tid, kostnad, klimat och kvalitet – därför ska du välja trä. Ämnet lockade 520 konstruktörer, arkitekter, projekterare, studenter och tillverkare till en heldag med både mässa och intressanta föredrag i Stockholm. Det bjöds på inspiration och praktiska tips för alla som redan bygger – eller är intresserade av att bygga – smart, funktionellt och vackert i trä.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum