Jönköpings kommun

En halv miljon kronor för ett levande kulturliv

Dela

Under corona-pandemin har det blivit tydligt att enskilda kulturaktörer har det svårt att överleva ekonomiskt. Nu upphandlar kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun kulturarrangemang och kulturaktiviteter. Detta för att skapa fler arbetstillfällen för enskilda kulturaktörer men också bidra till ett mer levande kulturliv i Jönköpings kommun trots pandemi.

Konstnärliga och kulturella verksamheter är en av de branscher som haft det mycket svårt under pandemin. Kultur- och fritidsförvaltningen avsätter därför 500 000 kronor i en upphandling för genomförande av coronasäkra kulturarrangemang och aktiviteter som ska ske under hösten 2021. 

- Ett livskraftigt kulturliv är en oerhört viktig byggsten för ett demokratiskt och hållbart samhälle, menar Julia Sandwall, avdelningschef för Kultur och bibliotek, Jönköpings kommun. Och tillägger: Upphandlingen är en del i vårt utvecklingsarbete för att stärka den kulturella infrastrukturen i Jönköpings kommun.

Nyckelord

Kontakter

Eva-Karin Andén Dahlgren
tf Enhetschef kulturproduktion, kultur- och fritidsförvaltningen, Jönköpings kommun
E-post: eva-karin.anden-dahlgren@jonkoping.se
Telefon: 036-106693

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum