Sverige för UNHCR

En julklassiker till förmån för UNHCR och människor på flykt.

Dela

Några tänkvärda rader ur Fanny & Alexander. Direkt hemifrån Lena Endre, Ingela Olsson, Thomas Hanzon, Adam Pålsson, Livia Millhagen, Ardalan Esmaili och Marie Göranzon. I regi av Stefan Larsson.

Julläsningen sänds via Sverige för UNHCRs Facebook.

Välkommen till en unik och juldoftande sändning med delar ur Fanny & Alexander. Du får sitta på första raden när några av våra mest omtyckta skådespelare tillsammans tar sig an julklassikern - direkt hemifrån sina vardagsrum. 

Årets jul blir annorlunda för många av oss. Men för de drygt 80 miljoner som tvingats på flykt har möjligheten att återvända hem sedan länge varit avlägsen. För att bidra till ökad julstämning och för att skänka en tanke åt de allra värst utsatta, arrangerar Sverige för UNHCR en julläsning med några av våra mest omtyckta skådespelare ur klassikern Fanny & Alexander.

Läsningen, som sker hemifrån skådespelarna, sänds på Sverige för UNHCR:s Facebooksida och föregås av en presentation av läget i världen för människor på flykt av Sverige för UNHCR:s ambassadör Lena Endre.

Se sändningen här: https://fb.watch/2xxJas-ML2/ 

Kontakter

Bilder

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Spring Olympialoppet för en bättre värld – hjälp människor på flykt22.3.2021 13:00:00 CET | Pressmeddelande

Med start den 19 maj arrangerar Sveriges Olympiska Kommitté för första gången Olympialoppet. Ett motionslopp på fem kilometer som passar alla, från elit till glad motionär. Här gäller den olympiska andan att det viktigaste inte är att segra utan att kämpa väl. Varje år springer vi tillsammans för en god sak som kan göra världen lite bättre. I år springer vi Olympialoppet för människor som flyr genom en insamling till Sverige för UNHCR och deras arbete till förmån för människor på flykt. Anmälningsavgiften till loppet är 200 kronor. 100 kronor av dessa går direkt till Sverige för UNHCR. Olympialoppets huvudpartner UNIQLO dubblar dessutom insamlat belopp till Sverige för UNHCR.

Sverige för UNHCR och Amnesty International ska bekämpa könsbaserat våld i Venezuelas flyktingkris10.3.2021 10:00:00 CET | Pressmeddelande

I Venezuela utspelar sig just nu en av de värsta flyktingkriserna i modern tid. Sverige för UNHCR och Amnesty international ska starta ett samarbete för att skydda flyktingar från sexuellt och könsbaserat våld, samt öka medvetenheten om rättigheter och lokala skyddsmöjligheter. Projektet finansieras av Svenska Postkodlotteriet och är det största fleråriga bidraget från privat sektor till den venezuelanska flyktingkrisen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum