Värmdö Kommun

Engagerade medarbetare och höga ambitioner

Dela

Under den pågående pandemin har samtliga förskolor, fritidshem och skolor i Värmdö hållits öppna. Verksamheten har genomförts trots stundtals hög sjukfrånvaro från personal, svårigheter att få tag på vikarier och omställning till fjärrundervisning på gymnasieskolorna.

 Den tertialrapport som presenteras på utbildningsnämnden den 28 maj visar ett stabilt ekonomiskt läge, trots effekterna av pandemin. Det är mycket tack vare de anpassningar som gjorts i verksamheten under 2019 samt den flexibilitet och lyhördhet som visats under våren 2020:

- Vi vill gemensamt uttrycka vår uppskattning till alla medarbetare inom utbildningsområdet. Fokus är alltid de små och större barnen och våra unga - samhällets framtid. Under denna exceptionella tid har medarbetarna visat sin styrka och kompetens, men också en stor förståelse för nuläget. Stort tack för det, säger Peter Bergström, utbildningschef i Värmdö.

 Hög kvalitet i en påverkad tid

I en tid när det omöjliga blir möjligt så sätts kreativitet och lösningsfokus på sin spets. Medarbetare i förskola och skola i hela landet har bidragit till att omsorg och undervisning kunnat erbjudas under våren, så även i Värmdö:

- Jag är stolt över den professionalitet, kraft och det engagemang som alla medarbetare på Värmdö kommuns förskolor visat, trots rådande omständigheter, säger Ingmarie Lagne, skolchef förskola.

- Alla medarbetare på våra grundskolor och gymnasieskolor har visat mycket stor skicklighet och stort engagemang under den här utmanande våren. Det har tagit stor kraft men vi har hållit verksamheten i gång med fortsatt höga ambitioner och en god kvalitet. De har gjort ett fantastiskt jobb, säger Mats Lundström, skolchef skola.

Färre elever än beräknat leder till underskott i vissa verksamheter

Den ekonomiska prognosen visar ett överskott med 8 miljoner i utbildningsnämnden som helhet. Vissa verksamheter går dock med underskott som är kopplat till att de har färre elever än beräknat. De förskolor och skolor som är berörda kommer under året att arbeta med att anpassa sin organisation i relation till det befintligt barn och elevantalet. 

Gemensam satsning på lovskola

Utifrån en högre elevfrånvaro än normalt, särskilt veckorna mellan sportlovet och påsklovet, kommer elever att få en möjlighet att ta igen missad undervisning genom extra lovskola. De kommunala skolorna kommer att arrangera lovskolor i egen regi eller tillsammans med en närliggande skola. Lovskolan kommer att genomföras i anslutning till skolavslutningen i juni eller innan skolstart i augusti. Vi planerar också för en gemensam lovskola under höstlovet 2020. 

Gemensam satsning på lovskola

Utifrån en högre elevfrånvaro än normalt, särskilt veckorna mellan sportlovet och påsklovet, kommer elever att få en möjlighet att ta igen missad undervisning genom extra lovskola. De kommunala skolorna kommer att arrangera lovskolor i egen regi eller tillsammans med en närliggande skola. Lovskolan kommer att genomföras i anslutning till skolavslutningen i juni eller innan skolstart i augusti. Vi planerar också för en gemensam lovskola under höstlovet 2020. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Stockholm Craft Week, 1–4 oktober 20202.9.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

I veckan släpptes programmet till den andra upplagan av Stockholm Craft Week, en satsning på svenskt samtida konsthantverk. Stockholm Craft Weeks syfte är att synliggöra det internationellt sett högkvalitativa svenska konsthantverket och nå en ny publik. Programmet innehåller bland annat konstnärsamtal och öppna ateljéer och äger rum på Värmdö, Gustavsbergs hamn samt i centrala Stockholm den 1–4 oktober 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum