Evelina Alsén tar djurfrågorna till en ny nivå

Dela

Vid Djurens Rätts riksstämma i Malmö under helgen valdes Evelina Alsén ifrån Linköping in som ledamot i Djurens Rätts förbundsstyrelse. Evelina Alsén är sedan 2016 även ordförande i Djurens Rätts lokalorganisation Linköping-Kinda-Åtvidaberg och har lång erfarenhet av påverkansarbete och politiskt engagemang.

Evelina har valts på en period av fyra år och ser med glädje fram emot uppdraget.

– Det känns både hedrande och spännande. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter ifrån partipolitiken och vill arbeta för en ännu starkare organisation som är Sveriges mäktigaste röst när det gäller att synliggöra systematiskt utnyttjande av djur, säger Evelina Alsén.

Riksstämman valde även om sittande förbundsordförande Camilla Björkbom på en period om två år. Camilla Björkbom har lett ett växande Djurens Rätt sedan organisationens riksstämma i Karlstad 2010.

Övriga invalda ledamöter i Djurens Rätts förbundsstyrelse är:

  • Johan Nilsson, Eskilstuna
  • Sandra Lamborn, Stockholm
  • Ida Ahlström, Växjö
  • Tommy Ringlöw, Umeå
  • Amanda Bengtsson, Stockholm
  • Sara Erikson Carraro, Stockholm 

Nyckelord

Bilder

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum