Tyska Turistbyrån

Fler och snabbare förbindelser med tåg i Tyskland

Dela

Deutsche Bahn kommer att erbjuda fler direktförbindelser från norr till söder i och med tidtabellsändringen den 11 december 2022. Linjen Basel-Köln kommer att förlängas till Hamburg, vilket ytterligare kommer att förbättra kvaliteten på turerna mellan katedralstaden Köln och hansastaden Hamburg. Från december blir det också fler förbindelser till och från Frankfurts flygplats och därmed ett miljövänligt alternativ till flyg. Dessutom skapar man ytterligare attraktiva resealternativ till och från andra länder tillsammans med sina europeiska partnerjärnvägar.

Frankfurt Hauptbahnhof får fler tåganslutningar. © Dietmar Scherf/Dietmar Scherf
Frankfurt Hauptbahnhof får fler tåganslutningar. © Dietmar Scherf/Dietmar Scherf

Passagerare kommer att kunna resa mellan Köln och München två gånger i timmen och upp till 15 minuter snabbare än tidigare. Samtidigt erbjuder DB fler förbindelser till och från Frankfurts flygplats och därmed ett miljövänligt alternativ till flyg. Dessutom skapar man ytterligare attraktiva resealternativ till och från andra länder tillsammans med sina europeiska partnerjärnvägar.

Nya ICE 4-tåg med fler än 900 sittplatser och åtta cykelparkeringar sätts in, istället för de äldre Intercitytågen.

Även de sena kvällsförbindelserna från Berlin kommer att utökas, meddelar järnvägen. ICE-tåget från Berlin klockan 20.46 kommer i framtiden att gå dagligen till Wolfsburg och Hannover i stället för bara på söndagar. Måndagar till lördagar fortsätter trafiken till Nienburg, Bremen och Oldenburg. ICE-förbindelserna Hamburg via Lüneburg, Celle, Hannover och Göttingen till Landeck i Tyrolen, som går på lördagar på vintern, kommer i framtiden att fortsätta till skidorten St. Anton am Arlberg.

År 2023 kommer Deutsche Bahn att få 37 nya ICE-tåg, fler än någonsin tidigare. Detta innebär att antalet ICE-säten gradvis kommer att öka med cirka 19 000 platser fram till slutet av året. På linjer med särskilt hög efterfrågan, som Hamburg-Basel, kommer DB att sätta in ytterligare nya XXL-ICE 4-vagnsätt med 13 vagnar. Med en längd på 374 meter och plats för 918 passagerare kan XXL-ICE transportera fem gånger så många människor som ett mindre inrikesplan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Frankfurt Hauptbahnhof får fler tåganslutningar. © Dietmar Scherf/Dietmar Scherf
Frankfurt Hauptbahnhof får fler tåganslutningar. © Dietmar Scherf/Dietmar Scherf
Ladda ned bild
Med snabbare tåg, nya tågsätt och flera avgångar arbetar DB i riktning hållbarhet. © GNTB/Julia Nimke
Med snabbare tåg, nya tågsätt och flera avgångar arbetar DB i riktning hållbarhet. © GNTB/Julia Nimke
Ladda ned bild

Länkar

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Om Tyska Turistbyrån:

Tysklands turistbyrå (GNTB) är Tysklands nationella turistorganisation. Den arbetar på uppdrag av det federala ministeriet för ekonomi och klimatåtgärder för att representera Tyskland som turistland och finansieras av ministeriet i enlighet med ett beslut som fattats av den tyska förbundsdagen. I nära samarbete med den tyska resebranschen och partner och branschorganisationer inom den privata sektorn utvecklar GNTB strategier och marknadsföringskampanjer för att främja Tysklands positiva image utomlands som turistmål och uppmuntra turister att besöka landet.

Fokus på hållbarhet och digitalisering

GNTB främjar hållbar och framtidsinriktad turism i linje med den tyska regeringens mål. Fokus ligger här på hållbarhet och digitalisering.

Hållbarhet har varit ett centralt ämne i mer än ett decennium och vi engagerar oss i det som en strategisk fråga inom alla delar av organisationen. Vår organisation följer en strategi med tre pelare som kombinerar kunskapsdelning med externa partner och en stödjande kommunikationsstrategi med vårt interna hållbarhetsinitiativ. GNTB främjar ansvarsfull turism, ett viktigt tillväxtområde, genom att visa upp Tyskland som ett hållbart och inkluderande resmål på den internationella resemarknaden. Detta är särskilt viktigt eftersom pandemin har påskyndat den globala förändringen av resenärernas värderingar mot ett större socialt och miljömässigt ansvarstagande.

GNTB är en pionjär när det gäller att använda uppslukande teknik (virtuell, förstärkt och blandad verklighet), röstassistenter och andra samtalsgränssnitt samt tillämpningar med artificiell intelligens, t.ex. chatbots. För att se till att turistutbudet är synligt på AI-baserade marknadsföringsplattformar samordnar GNTB den tyska turistindustrins projekt för öppna data, som syftar till att utveckla en kunskapsgraf för turism.

GNTB har 25 utländska byråer som den förvaltar från sitt huvudkontor i Frankfurt.

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

Tågresedagen på Centralen - res med tåg till Tyskland30.11.2022 15:12:46 CET | Pressmeddelande

På fredag den 2 december står representanter för Snälltåget, Europarunt och tidningen Vagabond samt flertalet turistbyråer och tågkonnässörer till tjänst för att dela med sig av sin kunskap om tågresor i Europa. Den stora Tågresedagen anordnas av Vagabond och går av stapeln på Stockholm Centralstation. Tyska Turistbyrån är en av deltagarna och här hittar du information om hur du smidigast tar dig till Tyskland och vidare med tåg i hela landet.

Musik, recept och andra julspecialiteter från Tyskland i årets julhälsning16.11.2022 17:29:26 CET | Pressmeddelande

Den tyska nationella turiststyrelsen (GNTB) lanserar nu onlinekampanjen "Season's Greetings from Germany". Utöver julmarknader i mindre och större orter ligger fokus på typiska tyska traditioner och vinteraktiviteter i naturen. Hjärtat i kampanjen är landningssidan med utvalda julmarknader, hållbara erbjudanden, utomhusaktiviteter och traditionella seder som Tyskland är känt för världen över.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum