Tekniska verken i Linköping

För mer energi och rörelse - Tekniska verken arrangerar idrottsloppis på Stadsfesten

Dela

Under Linköpings Stadsfest kommer Tekniska verken att finnas på plats på Stora torget lördagen den 24 augusti med den populära leksaksloppisen, men också en gratis idrottsloppis som är ny för i år.

Som tidigare år fokuserar Tekniska verken på det hållbara, resurseffektiva samhället. För en mer hållbar värld krävs återbruk i mycket större utsträckning, och därför arrangeras för första gången en gratis idrottsloppis där många olika sorters sportutrustning för barn och ungdomar skänks bort. Utöver hållbarhetstemat är syftet nämligen också att visa på vikten av att röra på sig - rörelse ger energi.

Precis som förra året har Lejonfastigheter och Tekniska verken en gemensam scen där barnföreställningen Trollkarlen av Oz spelas. Föreställningen handlar om en flicka som möter - och blir vän med -  en (o-)smart Fågelskrämma, en hjärtlös men vänlig Plåtman och ett stort men ack så fegt Lejon. Budskapet är att alla är värdefulla, oavsett ursprung, möjligheter och utseende.  

Norrköpings ungdomscirkus är på plats med en fartfylld show full av bland annat hopprepstricks, hissnande akrobatik, jonglering och pyramider.

Det erbjuds också återbrukspyssel under dagen där barnen kan skapar något nytt av något gammalt, och Gröna Påsen-maskoten finns på plats och delar ut kramar till alla barn.

Mer om Stadsfesten finns här

För mer information kontakta gärna:
Lena Grönkwist, marknadskommunikatör, Tekniska verken i Linköping,
013-20 92 22

Lena.gronkwist@tekniskaverken.se

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken är en del av drygt 230 000 privat- och företagskunders vardag och vi levererar tjänster som gör livet enklare. Vi erbjuder elnät, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, hantering av avfall, bredband, biogas, effektiva energilösningar och elhandel. Vår vision är att bygga världens mest resurseffektiva region och tillsammans med våra kunder är vi på rätt väg. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum