RF/SISU

Förlängt samarbete med Svenska Spel ger 17 miljoner till idrotten

Dela

Riksidrottsförbundet förlänger samarbetet med Svenska Spel med ett nytt avtal som sträcker sig till och med den 31 december 2020. Avtalet är värt 17 miljoner kronor och säkrar viktiga medel till idrottsrörelsen.

– När den svenska idrottsrörelsen har drabbats hårt av coronapandemin, känns det bra att Svenska Spel och Riksidrottsförbundet förlänger samarbetet. På så sätt säkrar vi viktiga medel för svensk idrott. Samtidigt pågår arbetet med en mer långsiktig plan för hur vi tillsammans kan fortsätta att stärka idrottsrörelsen, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef på Svenska Spel.

Svenska Spel har stöttat Riksidrottsförbundet i många år och sedan 2017 drivs ett antal gemensamma projekt.

– Samarbetet med Svenska Spel och det ekonomiska stödet till idrotten möjliggör insatser för att nå fler, stötta elitaktiva som studerar, motverka matchfixning och ge förutsättningar för föreningar och förbund att fortsätta utveckla sin verksamhet i linje med Strategi 2025, säger Riksidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Bergh.

Det nya avtalet är värt totalt 17 miljoner kronor, träder i kraft den 1 juni 2020 och består av:

  • Framåt för fler i rörelse, för att sätta svenska folket i rörelse, består dels av sponsringsavtal, dels av Framåtfonden.
  • Matchfixningsavtal, för att bekämpa matchfixning och skydda idrotten.
  • Elitidrottsstipendiet, för att idrottare ska kunna kombinera en elitsatsning med studier. 
  • SM-veckorna, för att synliggöra idrottsrörelsens mångfald och samhällsnytta.

För mer information kontakta:

Jörgen Persson
Avdelningschef evenemang och marknad Riksidrottsförbundet
08-699 62 04

Svenska Spels pressjour
010-120 33 33

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum