Sigtuna kommun

Fortsatt bra resultat för kommunens elever

Dela

Förra årets kraftiga höjning av måluppfyllelse, gymnasiebehörighet och genomsnittligt meritvärde ligger kvar på samma nivåer. Det visar en första preliminär sammanställning av kunskapsresultaten för elever i årskurs nio i Sigtuna kommuns högstadieskolor.

Foto: Rosie Alm/Sigtuna kommun
Foto: Rosie Alm/Sigtuna kommun

Skolverkets statistikdatabas Siris presenterar de officiella kunskapsresultaten under hösten, men redan nu kan Sigtuna kommun konstatera att den kraftiga resultatförbättring som uppvisades förra året håller i sig.
Värt att ta i beaktning är dessutom att kunskapsresultaten alltid brukar kunna justeras uppåt efter sommaren, då lovskolan avslutats.

- Bakom statistiken ser jag hårt arbete. Våra medarbetare i grundskolan och modersmålslärarna har verkligen gjort ett enastående arbete för att se till att våra elever, oavsett bakgrund och förutsättningar, ska utvecklas och lära sig så mycket som möjligt, säger Carmen Blom, biträdande förvaltningschef och verksamhetschef för högstadieskolorna.

Sedan två år tillbaka arbetar Sigtuna kommuns grundskolor med ett systematiskt kvalitetsarbete där varje skola följer upp sina elever löpande för att kunna anpassa undervisningen och sätta in rätt stöd och utmaning.

En arbetsmiljöplan och kompetensutvecklingsplan har också utarbetats och nu ligger stort fokus på dessa. Bland annat innehåller planerna insatser för att minska pedagogernas och skolledarnas administrativa arbete. En förhoppning är också att det ”Tillsammans-dokument” som tagit fram i samverkan med föräldrarepresentanter och som handlar om förväntningar och kommunikation mellan hem och skola, kommer ha en positiv inverkan på arbetsmiljön.

- Det har varit ett tufft budgetår som tärt på våra medarbetare. Trots detta har de gjort allt för våra elever därute - och lite till. Men, för att kunna lyckas hålla i denna utveckling behöver vi ha medarbetare som känner engagemang, trivs och som orkar med. Här ser vi att vi har en del kvar att göra och därför är våra medarbetare och deras arbetsmiljö ett av våra stora fokusområden både nu och framåt, säger Susana Olsson Casas, förvaltningschef.

Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, säger:
- Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår. Det visar att vi är på rätt väg med vår långsiktiga satsning på kunskap, trygghet och medarbetare. Tillsammans med det systematiska kvalitetsarbetet och hårt arbete från alla elever och medarbetare har skolresultaten lyfts och är därmed en vinst för alla barn och unga i vår kommun.

Under hösten sammanställs även resultaten för årskurs 3 och årskurs 6.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Rosie Alm/Sigtuna kommun
Foto: Rosie Alm/Sigtuna kommun
Ladda ned bild

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 48 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum