Patent- och registreringsverket

Fyrverkerier smäller inte högt…

Dela

Åtminstone inte när det gäller varumärken. I Sverige finns det endast fem varumärken registrerade som innehåller ordet fyrverkeri. Det visar statistik som PRV, Patent- och registreringsverket, har tagit fram inför nyår.

Många förknippar hummer med nyår, och i Sverige finns det nio varumärken som innehåller ordet hummer. Sex av dem är kopplade till skaldjur, två till bilar och ett till verktyg.

Hur är det med själva högtiden då? Jo, det finns ett enda varumärke som innehåller nyår: NYÅRSDOPPET I.

Nyårsstatistik - varumärken

Ord

Varumärken

Nyår

NYÅRSDOPPET 1

Fyrverkeri

Hamnssons Fyrverkeri Sedan 1888, FYRVERKERI MÄSTARNA, Blomsterfyrverkeri, STUDENT-SM I FYRVERKERI, SVEA FYRVERKERIER SVEA

Hummer

SMÖGENHUMMER, Hummerkungen, Uddevallahummer, SVENSKA HUMMERFESTIVALEN, HummerGlide, Hummerhuset AB, HUMMER, HUMMER, GUBBENS HUMMER-ANSJOVIS HUGO HALLGRENS

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registeringsverket) är centret för immateriella rättigheter. PRV arbetar för ökad innovation och tillväxt i Sverige. Genom att sprida kunskap om immateriella tillgångar och granska och registrera patent, varumärken och design skapar vi förutsättningar för en konkurrenskraftig företags- och forskningsvärld.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

Idag lanserar PRV Upphovsrättsskolan – en skolplattform för lärande om upphovsrätt11.3.2019 08:25:48 CETPressmeddelande

Varje gång som barn och unga använder surfplattor, datorn eller sina telefoner möts de av mängder med bilder, filmer, musik mm. Det blir allt svårare att avgöra vad som är tillåtet och inte, är det okej att dela bilder? Ladda hem filmen? Eller göra en meme av Marie Kondo? PRV har genom flertalet undersökningar sett att kunskapen om upphovsrätt är låg och därför lanseras nu Upphovsrättsskolan, en sajt med pedagogiskt innehåll riktad till elever i grundskolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum