Svenska Basketbollförbundet

Gå på basket - och se hockey i världsklass!

Dela

Du som köper biljett till Sverige-Turkiet i Globen får nu möjligheten att se Sverige-Tjeckien i Beijer Hockey Games på köpet. Det är resultatet av ett nytt samarbete mellan Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Basketbollförbundet. - Härligt att vi kan bjuda vår publik på hockeymatch i Globen också, säger generalsekreterare Johan Stark.

Beijer Hockey Games går av stapeln den 6-9 februari i Ericsson Globe. Sverige möter Tjeckien i öppningsmatchen den 6 februari och vill gärna bjuda basketpubliken på matchen.

- Det är jättekul att basketen tar steg framåt och spelar i Ericsson Globe, det är ju ofta en annan målgrupp än den vi ser på matcherna normalt sett så vi tycker det ska bli riktigt kul, säger Jesper Björck, marknadsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

För basketlandslagen är samarbetet och spännande. - De som går på ishockey gillar ju liveidrott och arenaunderhållning, vi håller ju som bäst på med att bygga upp basketen på en nivå som motsvarar den internationella nivån så att nå ut till hockeypubliken är fantastiskt bra, säger Johannes Wohlert, marknadsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

Ishockeypubliken kommer även att få ett erbjudande till Sverige-Turkiet den 24 februari, något som Johannes Wohlert tror kan innebära nya fans.
- Ja, allt pekar ju på att det blir en fantastisk tillställning så det tror jag stenhårt på.

Biljetterna till EM-kvalmatchen Sverige-Turkiet 24 februari i Ericsson Globe släpps på måndag, 9 december via basketlandslagen.se. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket växer – ökning med 13%5.6.2020 14:51:21 CESTPressmeddelande

Antalet registrerade basketspelare i Sverige växte med 13% det senaste året. Siffran bekräftar den ökande popularitetstrend som basketen sett i olika undersökningar, tittarsiffror och publiktillströmning på landskamperna. – Att vi blir fler basketspelare är det viktigaste strategiska målet vi har så dessa siffror är oerhört glädjande, säger generalsekreterare Johan Stark. Idag finns 35 198 licensierade eller registrerade basketspelare i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum