Jönköpings kommun

Han blir ny chef för miljö- och hälsoskyddskontoret

Dela
Niclas Purfürst blir ny chef för miljö- och hälsoskyddskontoret i Jönköpings kommun. Han tillträder sin tjänst 15 augusti och kommer senast från Jordbruksverket i Jönköping.

- Det ska bli jättekul. Jönköping är en stor kommun med gott rykte där det är ordning och reda. Jag hoppas kunna bidra med ett modernt ledarskap där alla tar stor eget ansvar och där vi tillsammans kan utveckla strukturer, processer och arbetssätt, säger Niclas Purfürst.

Till Jönköping flyttade Niclas Purfürst med sin familj redan 1994 för en tjänst som notarie på länsrätten, numera förvaltningsrätten. I grunden är han utbildad jurist och fick 1996 anställning på Jordbruksverket.

- Jag har varit på myndigheten i många år, men i olika roller. Det senaste uppdraget har varit som sektionschef för avdelningen för EU-stöd. Jordbruksverket är också en politisk styrd organisation om än på riksnivå, så det ska bli spännande att arbeta med uppdrag på kommunnivå, säger Niclas Purfürst.

Miljö- och hälsoskyddskontoret i Jönköpings kommun är i första hand en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka efterlevnaden av livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen med flera lagar. Miljö- och hälsoskyddskontoret har hand om tillsynen av ett flertal lagar samt en rådgivande funktion till företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar.

Mona Forsberg (S), kommunalråd med ansvar för miljöområdet, ser rekryteringen som en viktig pusselbit i förvaltningens utveckling.

- Med Niclas Purfürst får vi en erfaren ledare som kan fortsätta utveckla de viktiga uppdrag som miljö- och hälsoskyddskontoret har. Det har varit en total enighet till att föreslå Niclas till tjänsten och vi ser framemot att ta del av hans erfarenheter och välkomnar honom till vår kommun, säger hon.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum