Svenska Orienteringsförbundet

Här är svenska landslaget 2020: "Ser oförskämt bra ut"

Dela

Efter en magisk säsong presenteras truppen som ska jaga medaljer 2020. "Ett nytt spännande år väntar, bland annat med ett sprint-VM i Danmark. Vi har världens bästa landslag – nu ska vi göra jobbet som krävs", säger förbundskapten Håkan Carlsson.

2019 har varit ett glimrande år för det blågula orienteringslandslaget. På VM i Norge blev Sverige bästa nation, det var svenskt i topp både i damernas och herrarnas totala världscup tack vare stjärnorna Tove Alexandersson och Gustav Bergman och dessutom vann Sverige stafettvärldscupen.

Nu riktas blicken framåt mot 2020, ett år vars internationella höjdpunkt inträffar andra veckan i juli. Då avgörs historiens första renodlade sprint-VM och spelplatsen hittas i Danmark.

På programmet finns vidare tre världscupomgångar. Den första avgörs i Schweiz i maj och sedan fortsätter det med ett skogs-EM i Estland i augusti. Världscupfinalen arrangeras i norra Italien i början av oktober.

Sveriges målsättning inför kommande säsong är som vanligt hög:

- Vi siktar mot att bli bästa nation både på VM och EM. Och när det gäller världscupen vill vi ta pallplatser på samtliga individuella deltävlingar samt totalt både på dam- och herrsidan. Men vårt huvudfokus ligger på att hela tiden göra riktigt bra prestationer och att löparna ska ta kliv framåt i sin utveckling, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

Precis som tidigare finns två seniora landslagstrupper, ett A-landslag med aktiva som bedöms ha medaljpotential 2020 och ett utvecklingslandslag med löpare som tros kunna skörda medaljer inom några år.

- Vi har en oerhört stark trupp, och det finns många löpare som står just utanför landslaget och knackar hårt på dörren. Man ska aldrig ta ut något i förskott, men det ser oförskämt bra ut just nu, säger Håkan Carlsson.

Här är det svenska A-landslaget 2020:

Damer
Tove Alexandersson, Stora Tuna OK
Karolin Ohlsson, Järla Orientering
Sara Hagström, IFK Göteborg
Lina Strand, Göteborg-Majorna OK

Herrar
Gustav Bergman, OK Ravinen
Willliam Lind, Malungs OK
Jerker Lysell, Rehns BK
Martin Regborn, Hagaby GoIF
Albin Ridefelt, OK Linné
Johan Runesson, IFK Lidingö
Emil Svensk, Stora Tuna OK

Här är det svenska utvecklingslandslaget 2020:

Damer
Sanna Fasth, Eksjö SOK
Elin Månsson, IFK Göteborg
Vilma von Krusenstierna, OK Kåre
Johanna Öberg, OK Linné

Herrar
Max-Peter Bejmer, IFK Göteborg
Simon Imark, Tullinge SK
Isac von Krusenstierna, OK Kåre

Kontakter

Om

Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

010-4765360http://www.svenskorientering.se/

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 86 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum