Länstrafiken Örebro

Hårt tryck på Serviceresor

Dela
De senaste veckorna har det varit hårt tryck och långa väntetider på Serviceresor, både för de som vill boka en resa per telefon och för de som väntar på besked på sin ansökan.

Länstrafikens beställningscentral har stundtals hög belastning för inkommande samtal och den som vill boka en resa per telefon kan få vara beredd på långa väntetider. Vi vill därför uppmana de som kan använda sig av vår app Serviceresan för bokning av färdtjänstresor och avbokning av andra resor att göra det. Sjukvårdspersonal inom Region Örebro län kan använda Sjukreseportalen för att boka sjukresor till patienter.

- Samtidigt som vi har ovanligt många samtal in till Beställningscentralen så brottas vi som många andra i samhället med att vi har högre sjukfrånvaro än normalt. Detta gör att vi inte hinner besvara samtal eller att handlägga i samma takt som när vi har full personalstyrka, säger Staffan Juliusson, enhetschef för Serviceresor på Länstrafiken.

De som väntar på ett tillstånd, exempelvis färdtjänst, och har skickat in en ansökan om detta får just nu vänta mer än 6 veckor. I takt med att vaccinationerna ökat och restriktionerna lättas har vi också fått ökad efterfrågan på både färdtjänst och sjukresor.

- Vi jobbar hårt med att förbättra situationen på olika sätt, bland annat genom att rekrytera mer personal till Beställningscentralen och på handläggarsidan, för att så snabbt som möjligt komma till rätta med de långa väntetiderna. Samtidigt hoppas vi att våra kunder ska känna trygghet i att nyttja de digitala lösningar vi har, för att också på så sätt minska telefonköerna, avslutar Staffan Juliusson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nöjda sjukrese- och färdtjänstresenärer i Örebro län22.2.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Nu har resultatet från den årliga undersökningen Barometern för Anropsstyrd trafik för 2022 kommit och som tidigare år visar den en hög nöjdhet bland de som reser med färdtjänst och sjukresor i Örebro län. Undersökningen omfattar bland annat upplevelsen vid bokning av resa, till vilken tid man blivit tilldelad och förarens bemötande. Allra nöjdast är de som är över 80 år och de som reser ofta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum