Arla

Helena Markstedt ny Public Affairs-ansvarig på Arla från Näringsdepartementet

Dela

Helena Markstedt tillträder tjänsten som Public Affairs-ansvarig för Arla Sverige den 1 februari, en roll som är helt ny i organisationen.

Helena Markstedt
Helena Markstedt

Helena kommer närmast från Regeringskansliet där hon senast varit statssekreterare i Näringsdepartementet. Innan dess arbetade hon i statsministerns stab, bland annat som biträdande stabschef och planeringschef. Helena har tidigare även varit generalsekreterare för produktmärkningen Fairtrade i Sverige.

"Det är med stor glädje och entusiasm jag välkomnar Helena till oss på Arla. Med sin samlade erfarenhet och kompentens blir Helena central för att bygga, driva och utveckla strategiskt viktiga kontaktytor såväl på den politiska arenan som mot branschorganisationen för att skapa förutsättningar för Sveriges bönder att öka tillväxten av en långsiktig och hållbar mjölkproduktion", säger Caroline Starck, kommunikationsdirektör Arla Sverige.

”Jag ser fram emot att arbeta med att utveckla Arlas strategiska samhällsarbete. Att svenska bönder och mejerier har goda förutsättningar för en hållbar mjölkproduktion är avgörande för klimat och biologisk mångfald, för en levande landsbygd och för att möta konsumenternas efterfrågan på svenskproducerade livsmedel som är naturliga och hälsosamma", säger Helena Markstedt. 

Helena kommer att ingå i kommunikationsavdelningen och rapportera till Caroline Starck.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Helena Markstedt
Helena Markstedt
Ladda ned bild

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 9 700 mjölkbönder från Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum