Jönköpings kommun

Hemvändare spelar på årets sommaronsdagar – i en kyrka, på Vättern och i historiska kvarter

Dela

Konceptet sommaronsdagar ändrar skepnad och utvecklas för varje år, med tre fasta komponenter som alltid ingår: musik, sommar och gratis. I år är det åttonde året i rad som, sommaronsdagar, en arrangemangsserie av Jönköpings kommun äger rum – i år med temat hemvändare.

- Vi har ett program med många bra artister som spelar på en del annorlunda platser. Extra spännande ska det bli med konserten på färjan mellan Visingsö och Gränna, säger Delina Girma Abera, projektledare för sommaronsdagar. Hon fortsätter: Loney Dear föreslog själv att han skulle spela på färjan. Sagt och gjort, vi kollade upp möjligheterna och det gick och spelningen blir nu ute på Vättern. Konserten på färjan kommer precis som de övriga att livestreamas så fler än de 50 som kan se spelningen på plats har möjlighet att ta del av musiken.

I år kommer samtliga artister ursprungligen från Jönköpings kommun. Övriga artister är Nadja Tehran som spelar på Kulturhuset, Marelen och Stella Faith i Kristine Kyrka samt Grebo Station och Gula Blend på Kvarteret Ödlan.

-Tanken var först att enbart livestreama konserterna utan publik. Men det är förstås roligare nu när vi kan släppa in publik, det blir en härligare stämning, säger Delina.

Alla konserter kräver föranmälan, för att Jönköpings kommun ska kunna planera för ett säkert genomförande. Skulle restriktionerna ändras blir konserterna förstås enbart digitala. Eller så kan publiken ökas något från 50 upp till 100 på några av spelningarna.

Nyckelord

Kontakter

Delina Girma Abera, projektledare, kultur- och fritidsförvaltningen, Jönköpings kommun
Telefon: 036-10 38 92
E-post: EXT2994@jonkoping.se

Bilder

Länkar

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 143 400 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Högre frånvaro i skolorna - Ljungarumsskolan stängs tillfälligt för årskurs 46.12.2021 09:35:17 CET | Pressmeddelande

På grund av konstaterad smitta och hög frånvaro i årskurs 4 på Ljungarumsskola har verksamhetschef för grundskolan beslutat att tillfällig stänga skolan och ställa in undervisningen för den berörda årskursen från och med idag 6 december och veckan ut. Eleverna är välkomna tillbaka på måndag 13 december. Beslutet är taget i samråd med smittskydd i Region Jönköpings län. Totalt berör stängningen omkring 70 elever.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum