Svenska Basketbollförbundet

Heta möten i Svenska Cupen!

Dela

Idag avgjordes det vilka lag som möts i kvartsfinalerna i Svenska Cupen i basket den 4–6 november. Den slutliga vinnaren av cupen tar sedan en plats i FIBA Europe Cup.

Sex lag återstår i cupen och idag valde de bäst rankade lagen motståndare till nästa omgång som spelas den 4–6 november. Då avgörs det vilka tre lag som tillsammans med arrangerande klubb Norrköping Dolphins går till finalspelet Final Four.

Först ut att välja var Jämtland Basket som valde Uppsala Basket som motståndare.
- I och med att en eventuell cuptitel innebär Europaspel även nästa säsong är Svenska Cupen viktig och prioriterad för oss. Vi väljer Uppsala som på inget sätt blir en lätt uppgift - som med Viktor Gaddefors i laget är helt klart slagkraftiga - utan det handlar om en mer tillgänglig resa, säger Pecka Johansson från Jämtland Basket.

- Jämtland blir en härlig utmaning för oss. Spännande, kul och inspirerande att vara en match från Final Four, men vi är också väl medvetna om att vi ska möta ett väldigt stort, fysiskt och bra basketlag. När den dagen kommer behöver vi prestera en i det närmaste perfekt match för att ta oss vidare till semifinal, replikerar Panagiotis Nikolaidis tränare i Uppsala Basket.

Södertälje BBK valde att möta Köping Stars.
- Vi tycker att samtliga lag som vi kan välja mellan är jämna och tuffa att möta. Så trots att vi har förlorat två gånger mot Köping på försäsongen väljer vi dem för att det blir en bekvämare resa för både oss och våra fans, motiverar Södertälje Baskets Johan Strömwall deras val av motståndare.

Stefan Ståhlmalm från Köping Stars kommenterar motståndet så här.
- Utan att värdera motståndet - vilket vi inte kunde påverka - så är Köping Stars tre matcher ifrån en titel. Så nära en titel har Köping Stars aldrig varit och då spelar det ingen roll vem motståndaren på andra sidan är. Från och med nu kommer sannolikt alla lag Stars möter i cupen vara högre rankade så det är bara att ta tjuren i hornen oavsett tjur! 

Det innebär att Nässjö Basket ställs mot Borås Basket.
- Vi ser fram emot ett derby. Derbyn är alltid fyllda med kamp och spänning och med bra stämning på läktarna, säger Nässjös Anna Håkansson Cantby.

Följ matcherna på Basket-TV

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum