Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad deltar i Vetenskapsfestivalen i Göteborg

Dela

Vetenskapsfestivalen i Göteborg invigs på onsdag, den 14 april. Högskolan i Halmstad deltar i flera punkter senare i veckan i det publika, digitala programmet. Årets tema är Level up och Högskolans i Halmstads representanter – forskare och studenter – kommer att prata om under rubrikerna ”Information-driven care: Hype or hope”, ”Är e-sport en idrott?”, ”Mindfulness och idrottsprestation” samt om idrottspsykologi och e-sport för unga.

Den internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg är Sveriges största kunskapsfest och ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Det är en mötesplats där allmänheten får möjlighet att träffa forskare, och forskare under kreativa former får möjlighet att presentera sin forskning.

– Det är kul och spännande att flera forskare och studenter från Högskolan i Halmstad deltar i årets vetenskapsfestival och ska presentera under sådana spännande rubriker. Detta är ett jättebra tillfälle att berätta om en del av vår forskning för en bred målgrupp, eftersom festivalen är tillgänglig för alla. Att informera och samtala om vår forskning är något som ligger i Högskolans uppdrag att göra, säger Anders Nelson, vicerektor med särskilt ansvar för samverkan, innovation och internationalisering vid Högskolan i Halmstad.

Årets tema är Level up, vilket handlar om människans strävan efter utveckling och att ta sig till nästa nivå.

Digital festival som pågår hela veckan

I år genomförs festivalen digitalt med en mängd olika aktiviteter. Det publika programmet pågår den 14–18 april, är öppet för alla och gratis. Ett antal programpunkter genomförs på engelska, som exempelvis invigningen med Jennifer Doudna, professor vid University of California, USA, som pratar under rubriken Level up for humanity.

Övriga program som erbjuds under festivalen är ett skolprogram (vilket startar redan i dag, den 12 april), en lärarkonferens samt konferensen Forum för forskningskommunikation.

Högskolan i Halmstads medverkan under Vetenskapsfestivalen

Fredag 16 april, klockan 13: Information-driven care: Hype or hope

Medverkande: Kobra Etminani, universitetslektor i informationsteknologi, Högskolan i Halmstad; Mattias Ohlsson, professor i maskininlärning, Högskolan i Halmstad och Markus Lingman, överläkare vid Hallands Sjukhus Halmstad
Se sändningen från den 16 april, klockan 13

Lördag 17 april, klockan 10: Är e-sport en idrott?

Medverkande: Kalle Jonasson, universitetslektor i utbildningsvetenskap, Högskolan i Halmstad, samt Viktor Widblom, och Alexander Ferm, båda idrottsvetare, E-sportförbundet SESF.
Se sändningen från den 17 april, klockan 10

Lördag 18 april, klockan 18: Hur är det att läsa e-sport i skola

Medverkande: Andres Ramos och Joar Svensson, båda fil. kand i psykologi – inriktning idrott och motion, Högskolan i Halmstad samt studenter på kursen Psykologi – vetenskaplig metod och examensarbete samtalar med bland andra Pontus Hillström, rektor, NTI Gymnasiet Sollentuna.
Se sändningen från den 18 april, klockan 18

Söndag 18 april, klockan 12–14: Om idrottspsykologi och e-sport för unga

(Ingår i programpunkten Svenska skolcupen i e-sport, klockan 10–22) Samtal, frågestund och visning av inspelade föreläsningar med fokus på mental träning, koncentration för prestation, prestationsångest, fysisk aktivitet, e-sportares utveckling, balans mellan e-sport, skola, familj, sömn och kostvanor samt intervju med Urban Johnson, professor i psykologi vid Högskolan i Halmstad, om idrottspsykologi och e-sportens utveckling.

Medverkande: studenterna Andres Ramos, Joar Svensson, Raul Fuentes och Dexter Wolffsohn, alla fil. kand i psykologi – inriktning idrott och motion från Högskolan i Halmstad samt studenter på kursen Psykologi – vetenskaplig metod och examensarbete.
Se sändningen från den 18 april, klockan 12

Söndag 18 april, klockan 14: Mindfulness och idrottsprestation

Medverkande: Torbjörn Josefsson, universitetslektor i psykologi, Högskolan i Halmstad
Se sändningen från den 18 april, klockan 14

Söndag 18 april klockan 18: E-sporten i siffror

(Ingår i programpunkten Svenska skolcupen i e-sport klockan 10–22). Medverkande: Andres Ramos, Joar Svensson, Raul Fuentes och Dexter Wolffsohn, samtliga fil. kand i psykologi – inriktning idrott och motion från Högskolan i Halmstad samt studenter på kursen Psykologi – vetenskaplig metod och examensarbete.
Se sändningen från den 18 april, klockan 18

Med reservation för förändringar. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Ny bok och konferens rundar av samverkansprojektet Framtidens digitala lärande i skolan, FDLIS20.4.2021 15:46:42 CEST | Pressmeddelande

Att samverka är viktigt men inte alltid enkelt – särskilt kring en sådan komplex fråga som skolans digitalisering. I projektet FDLIS, Framtidens digitala lärande i skolan, har lärare, förskollärare och skolledare samarbetat väldigt konkret och i varje steg tillsammans med forskare från Högskolan i Halmstad om digitalisering i förskolan och skolan. Den 28 april är det dags för avslutande konferens och i en nyutkommen bok beskrivs stora delar av arbetet inom, och resultaten av, FDLIS.

Inbjudan till pressträff för forskningsprojektet Sweden-China Bridge13.4.2021 13:00:00 CEST | Pressinbjudan

Högskolan i Halmstad startade i oktober 2020 forskningsprojektet "Sweden-China Bridge – Creating A Collaborative Academic Platform for Electrification of Transportation Systems" i samarbete med Lunds universitet, Statens Väg- och Transportforskningsinstitut (VTI) och Jönköping University – Jönköping International Business School. Projektet finansieras av Trafikverket och pågår i två år.

Studenterna i det branddrabbade huset mår väl efter omständigheterna7.4.2021 15:46:24 CEST | Pressmeddelande

Natten till i dag, den 7 april, brann det i ett hus på Östra stranden i Halmstad. Det är ett flerfamiljshus där det bland annat bor personer som studerar vid Högskolan i Halmstad. Det är ett tiotal studenter som har uppgivit att de är skrivna på en adress i det branddrabbade området. De har blivit kontaktade av Högskolan och mår under omständigheterna bra. Det kan dock finnas fler studenter som är drabbade av branden men som inte är skrivna på en adress i området, och de uppmanas att ta kontakt med Högskolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum