Saco

Högt förtroende för Saco i anseendemätning

Dela

Kantar Sifos årliga undersökning bland Sveriges 35 största organisationer visar att Saco ligger i topp bland fackliga organisationer med anseendeindex 44. Genomsnittet för samtliga organisationer är ett index på 37 enligt undersökningen.

Fotograf: Knut Capra Pedersen
Fotograf: Knut Capra Pedersen

- Det här är ett kvitto på att Saco fokuserar på relevanta frågor och att vi är trovärdiga när vi uttalar oss i samhällsdebatten, säger Göran Arrius ordförande Saco.

Saco ökar med tre procentenheter jämfört med föregående år.

- Vi har som strategi att lyfta relevanta frågor som gör skillnad för akademikerna på arbetsmarknaden. Saco har valt att arbeta mer med digitalt påverkansarbete som riktas mot specifika grupper vilket har varit framgångsrikt, säger Göran Arrius ordförande Saco.

Om undersökningen:

35 organisationer ingår i undersökningen 2019

Kantar Sifo har använt en onlinepanel för intervjuer med ett representativt urval av boende i Sverige, 18-79 år

I undersökningen gjordes totalt 5 260 intervjuer, vilka gav sammanlagt 21 018 utvärderingar av de berörda organisationerna (en respondent har kunnat utvärdera fler än en organisation)

Intervjuerna genomfördes 5-18 april 2019

Metod: Webbaserad enkät

Analysmodell: TRI*M

Läs mer här: https://www.kantarsifo.se/sites/default/files/reports/documents/kantar_sifo_anseendeindex_organisationer_2019_1.pdf

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Knut Capra Pedersen
Fotograf: Knut Capra Pedersen
Ladda ned bild

Om

Saco
Saco
Lilla Nygatan 14
Stockholm

08-613 48 00https://www.saco.se/

Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen på arbetsmarknaden. Genom opinionsbildning, egna studier och aktiviteter kämpar vi för att utbildning ska löna sig. 

Följ Saco

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Saco

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum