Hörselskadades Riksförbund

”Hörselvård att lita på” i fokus för nyvald förbundsstyrelse

Dela

– Tillsammans ska vi se till att Sveriges hörselskadade får bättre villkor i arbetslivet och en hörselvård att lita på. Det säger Mattias Lundekvam, 41, som på lördagen blev enhälligt omvald som förbundsordförande för Hörselskadades Riksförbund (HRF).

Mattias Lundekvam, HRFs förbundsordförande. Foto: Peter Knutson
Mattias Lundekvam, HRFs förbundsordförande. Foto: Peter Knutson

Mattias Lundekvam omvaldes för en fyraårsperiod av hörselskadades digitala kongress, som pågår just nu, 28–30 maj.

– Vårt engagemang för ett hörselsmart samhälle har fått ny kraft den här helgen, säger Mattias Lundekvam.

Hög kvalitet i hela landet

– Nu ska vi intensifiera arbetet för en hörselvård att lita på – utan orättvisor, lurendrejeri och straffavgifter. En hörselvård av hög kvalitet, i hela landet, för Sveriges 1,5 miljoner hörselskadade.

– En enig kongress vill också se bättre villkor för hörselskadade i arbetslivet. Vi kan inte acceptera att hörselskadade drivs in i sjukskrivning för att de inte får arbets­hjälpmedel och rehabilitering. Vi måste få ett hållbart, hörselsmart arbetsliv.

Ny förbundsstyrelse

På lördagen valdes även följande till HRFs nya förbundsstyrelse: vice förbunds­ordförande Eva Blomquist, Farsta; vice förbundsordförande Ulf Olsson, Stockholm; Jonas Sahlberg, förbundskassör, Sollentuna; Sune Wadenheim, Malmö; Agneta Österman-Lindquist, Möja; Susanna Ahlström, Linköping; Susanne Mattes Gärtner, Rälta; Eivor Johansson, Göteborg; Stig-Axel Nilsson, Bredbyn; Marie-Louise Andersson, Lund.

Hörselskadades Riksförbund (HRF) är Sveriges största organisation för hörselskadade. HRF-kongressen pågår den 28–30 maj och sänds live på hrf.se/kongress2021


För mer information:
Ingvild Falkenhaug, kommunikationschef, tel 070-536 22 43, ingvild.falkenhaug@hrf.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mattias Lundekvam, HRFs förbundsordförande. Foto: Peter Knutson
Mattias Lundekvam, HRFs förbundsordförande. Foto: Peter Knutson
Ladda ned bild

Om

Hörselskadades Riksförbund
Hörselskadades RiksförbundHörselskadades Riksförbund (HRF) är en av världens största intresseorganisationer av och för hörselskadade. Vi arbetar för ett hörselsmart samhälle, där Sveriges 1,5 miljoner hörselskadade kan leva i full delaktighet och jämlikhet. Läs mer på hrf.se

Följ Hörselskadades Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hörselskadades Riksförbund

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum