Hörselskadades Riksförbund

Ny förbundsordförande för Hörselskadades Riksförbund

Dela

Vid årsskiftet blir Ulf Olsson ny förbundsordförande för Hörselskadades Riksförbund (HRF). Han ersätter Mattias Lundekvam, som avgår för att istället tillträda som ny generalsekreterare den 1 januari.

Ulf Olsson, tillträdande förbundsordförande för HRF, och Eva Blomquist, vice förbundsordförande.
Ulf Olsson, tillträdande förbundsordförande för HRF, och Eva Blomquist, vice förbundsordförande. Foto: Peter Knutson /HRF Fri för publicering.

Mattias Lundekvam har varit HRFs förbundsordförande sedan 2016. Han avgår nu i förtid, för att istället bli organisationens generalsekreterare. Han tar över efter Hanna Sejlitz, som lämnade tjänsten tidigare i höst.

– Det har varit en fantastisk förmån att få leda HRF som förbundsordförande. Men nu ser jag fram emot att fortsätta driva hörselskadades frågor i en annan roll, säger han.

Leder HRF tillsammans

Ulf Olsson är i dag vice förbundsordförande för HRF, tillsammans med Eva Blomquist. När han nu går in som förbundsordförande gör han det som en del av ett team, förklarar han:

– Jag och Eva Blomquist kommer leda HRF tillsammans – i nära samarbete med övriga förbundsstyrelsen och vår nya generalsekreterare, Mattias Lundekvam. Det är verkligen ett lagarbete, understryker Ulf Olsson.

En stark röst för hörselskadade

– Vårt främsta fokus fram till nästa kongress, 2025, är att stärka och utveckla HRFs roll som hörselskadades röst i samhället, förklarar Ulf Olsson.
–Alltför många av landets 1,5 miljoner hörselskadade har en tuff situation och behöver ett starkt HRF som värnar deras rättigheter. HRF gör skillnad varje dag – men vi behöver göra ännu mer.

Kort om...

  • Ulf Olsson, 69 år, bor i Stockholm och är pensionerad civilingenjör, först med inriktning på telekom och senare inom hörselvården. Han har en hörselskada sedan barndomen och är medlem i HRF sedan 1980. Under dessa år har han haft många olika uppdrag i HRF, bland annat ledamot i HRFs förbundsstyrelse under tre mandatperioder och ledamot i Hörselforskningsfondens styrelse, samt internationellt, som generalsekreterare för den internationella hörselskadeorganisationen IFHOH och, just nu, som ordförande för Nordiska Hörselskadades Samarbetskommitté (NHS). 
  • Eva Blomquist, 71, är vice förbundsordförande för HRF sedan tio år tillbaka. Hon har en hörselnedsättning och tinnitus sedan barndomen och har varit medlem i HRF sedan 1982, med många olika uppdrag, bland annat som distriktsordförande i Jönköpings län. Eva är pensionerad gemmolog och leg. sjuksköterska och bor sedan några år tillbaka i Stockholm.  
  • Mattias Lundekvam, 44, arbetade tidigare som lärare och har i 20 års tid haft olika uppdrag inom hörselområdet. Han var ordförande för Unga Hörselskadade (UH) 2006–2008, ombudsman på HRFs förbundskansli 2008–2016 och har valts till förbundsordförande av två HRF-kongresser, 2016 och 2021. 

PRESSKONTAKT:
Ingvild Falkenhaug, kommunikationschef, tel: 070-536 22 43, e-post: ingvild.falkenhaug@hrf.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ulf Olsson, tillträdande förbundsordförande för HRF, och Eva Blomquist, vice förbundsordförande.
Ulf Olsson, tillträdande förbundsordförande för HRF, och Eva Blomquist, vice förbundsordförande.
Ladda ned bild
Ulf Olsson, HRF
Ulf Olsson, HRF
Ladda ned bild

Hörselskadades Riksförbund (HRF) är en av världens största organisationer av och för hörselskadade. Vi arbetar för ett hörselsmart samhälle, där Sveriges 1,5 miljoner hörselskadade kan leva i full delaktighet och jämlikhet. Läs mer på  hrf.se 

Följ Hörselskadades Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hörselskadades Riksförbund

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye