Teknikföretagen

Hur viktig är industrin för Västmanland?

Dela

Västmanlands län har en lång tradition av företagsamma industriföretag, företag som är basen för vårt välstånd och vår välfärd. Men hur viktig är egentligen industrin för länet idag? Och hur ser framtidsutsikterna ut? Välkommen till ett spännande möte där helt nya data och beräkningar om Västmanlands län presenteras.

Den 11 februari bjuder Teknikföretagen och Mälardalens högskola in dig till ett samtal om industrins framtid i Västmanlands län. Teknikföretagens chefekonom Mats Kinnwall inleder med att dela med sig av en färsk rapport om industrins betydelse för länet.

Presentationen följs av ett samtal med professor Jessica Bruch vid Mälardalens högskola och ombudsman Johan Nilsson från IF Metall och Mats Kinnwall om vad som krävs för att industrin ska ha kraft att utvecklas i Västmanlands län.

Dag: Måndag den 11 februari 2019
Tid: 12:00-13:45 (vi inleder med lunch – presentationen börjar 12:40)
Plats: Sal Alfa, hus T, Mälardalens högskola, Högskoleplan 1, Västerås.

Varmt välkommen till ett samtal om Västmanlands läns framtid!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Teknikföretagen
Teknikföretagen
Storgatan 5
114 85 Stockholm

http://www.teknikforetagen.se

Teknik gör världen bättre. Den svenska teknikindustrins företag står för de lösningar som tacklar vår tids stora utmaningar. Det är hos Teknikföretagen som dessa företag är medlemmar.

Följ Teknikföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Teknikföretagen

Sveriges exportsektor växer4.4.2019 13:00:00 CESTPressmeddelande

Industrins andel av Sveriges BNP är fortsatt betydande, och det direkta förädlingsvärdet i svensk produktion ökar. Samtidigt minskar behovet av importerade insatsvaror tydligt, i takt med att de svenska företagen satsar allt mer på regionalt baserade värdekedjor. Trenden kallas allt oftare för slowbalization. Några av de viktigaste bakomliggande faktorerna är ökat fokus på både kostnadseffektivitet och hållbarhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum