Hörselskadades Riksförbund

I dag: Hörselskadades Dag på 40-tal orter i landet

Dela
I dag, lördag 15 oktober, är det Hörselskadades Dag. På ett 40-tal orter från norr till söder sätter Hörselskadades Riksförbund (HRF) fokus på möjligheter och rättigheter för landets 1,5 miljoner hörselskadade.

Så gott som dagligen möter hörselskadade hinder i sin vardag. Hinder som försvårar kommunikation och skapar utanförskap. 

Men så behöver det inte vara. I dag, på Hörselskadades Dag den 15 oktober, är HRFs föreningar ute och informerar, Målsättningen är att stärka hörselskadade med kunskap om deras möjligheter och rättigheter. Att få fler att upptäcka hörselsmarta lösningar och våga ställa krav på samhälle, arbetsgivare och omgivning. 

Lokala aktiviteter på Hörselskadades Dag, lördag 15 oktober:

Hörselskadades Dag är en del av den pågående Hörselveckan, 10-16 oktober, då HRF-föreningar sprider kunskap och uppmanar allmänheten att testa hörseln med Hörseltestaren.

Hörselveckan-kalendern listas vad som händer på olika orter på Hörselskadades Dag. Ta gärna kontakt med HRF i ert område: www.hrf.se/lokalt

För mer information och tips på lokala intervjupersoner:
Ingvild Falkenhaug, kommunikationschef, tel: 070-536 22 43, e-post: ingvild.falkenhaug@hrf.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Hörselskadades Riksförbund
Hörselskadades RiksförbundHörselskadades Riksförbund (HRF) är en av världens största intresseorganisationer av och för hörselskadade. Vi arbetar för ett hörselsmart samhälle, där Sveriges 1,5 miljoner örselskadade kan leva i full delaktighet och jämlikhet. Läs mer om HRF på www.hrf.se

Följ Hörselskadades Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hörselskadades Riksförbund

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum