Tekniska verken i Linköping

I maj får 11 000 kunder ny sophämtningsdag

Dela

Från måndag den 3 maj kommer cirka 11 000 av Tekniska verkens kunder i Linköping att få en ny dag för sophämtning. Genom att planera om rutterna på ett annat sätt kan Tekniska verkens entreprenör Urbaser få en mer resurseffektiv hämtning.

Alla kunder i Linköpings kommun berörs inte av omläggningen, de kunder som får en ny hämtningsdag har informerats via e-post eller brev. Den nya hämtningsdagen kan bli några dagar tidigare eller senare, jämfört med nuvarande hämtningsdag. 

- Linköpings kommun växer och förändras. Det innebär att vi måste se över rutterna för sopbilarna och göra förändringar där det går att effektivisera. Det gör att vi får en bättre balans mellan hämtningsturerna. Vårt fokus är nu att se till att bytet av hämtningsdagar fungerar så bra som möjligt, och vi informerar alla kunder som berörs av omläggningen via direktutskick, säger Johan Borg, avdelningschef för hushållsavfall på Tekniska verken. 

De nya hämtningsturerna berör såväl villaägare, bostadsrättsföreningar, samfälligheter som hyresfastigheter. 

Här finns mer information.


För mer information kontakta gärna:
Johan Borg, avdelningschef hushållsavfall, Tekniska verken, 013-20 81 19
johan.borg@tekniskaverken.se

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken och Hydroc utvecklar ny teknik för värmelagring vid Vallastaden9.7.2021 11:12:33 CEST | Pressmeddelande

Tekniska verken i Linköping har, precis som många andra fjärrvärmebolag, ett överskott av värmeenergi under sommaren. Överskottsenergin skulle kunna användas på vintern, under förutsättning att den kan sparas utan för stora förluster. Nu undersöker Tekniska verken och Hydroc Energy Storage AB möjligheten till en pilotanläggning för att lagra termisk energi i berggrunden, i anslutning till Vallastaden i Linköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum