Jernkontoret

Idag öppnar anmälan till CRE8® the Future – årets roligaste tävling i kreativitet!

Dela

Det har blivit dags att anmäla sitt lag till årets roligaste tävling i kreativitet – CRE8® the Future. I år håller Jernkontoret anmälningslänkarna öppna hela sommaren. En annan nyhet är att det i år även går att anmäla sig individuellt. Tävlingen hålls den 13 november och de tre bästa lagen delar på Framtidsstipendiet om sammanlagt 400 000 kronor.

För femte året i rad utlyser Jernkontoret Framtidsstipendiet. För fjärde gången kommer tävlingen CRE8® the Future avgöra vilka studenter som ska få dela på stipendiet. Till årets upplaga har tävlingen utvecklats i syfte att säkra lag med studenter från fler utbildningsinriktningar, och från fler lärosäten.

− Tävlingsdagen är en oerhört rolig dag. Men även processen då en jury väljer ut de allra bästa lagen. Vi har märkt att de mest blandade lagen gör bäst ifrån sig, det vill säga lag med studenter från helt olika studieinriktningar och skolor. Och med bäst menar jag att de vågar tänka banbrytande och nytt, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret och en del av juryn för Framtidsstipendiet.

− Genom att öppna för anmälningar redan innan sommaren, hoppas vi kunna skapa ännu bättre förutsättningar för studenterna att prata ihop sig och anmäla blandade lag, tillägger Gert Nilson.

Framtidsstipendiet 2020

Framtidsstipendiet om 400 000 kronor är finansierat av Sancte Örjens Gille. Stipendiets syfte är att attrahera innovativa medarbetare till stålindustrin och uppmuntra kreativitet som främjar den svenska stålindustrin.

Framtidsstipendiet tilldelas de bästa och mest kreativa studentlagen i tävlingen CRE8® the Future, som äger rum den 13 november 2020 på Jernkontoret i centrala Stockholm.

En jury bestående av representanter för stålindustrin, akademin och Jernkontoret utser de vinnande lagen i tävlingen.

Nytt för 2020:

  • Anmälningslänken öppnar redan idag, den 26 juni och håller öppet fram till den 5 oktober.
  • För den som inte har ett lag, är det möjligt att göra en individuell anmälan.
  • En joker: Ett gymnasielag kommer att få delta i årets tävling. Detta sker i samarbete med Järnkoll.

CRE( the Future


Så går tävlingen till

Kvalificerade lag ska vara på plats på Jernkontoret kl. 11.30 den 13 november. På plats får lagen ett verkligt företagscase att lösa. Under tre timmar får lagmedlemmarna komma fram till en gemensam lösning som sedan presenteras för en jury. När alla lag har presenterat sina lösningar utser juryn de vinnande lagen. Därefter bjuds alla deltagare på mingel och tilltugg i Jernkontorets lokaler, med möjligheter att lära känna stålindustrins företrädare.

Vinstsummorna är enligt följande och de fördelas lika mellan lagmedlemmarna:
Första plats: 250 000 kronor
Andra plats: 100 000 kronor
Tredje plats: 50 000 kronor

Framtidsstipendiet kommer att delas ut till vinnarlaget under Ståldagen 2020 den 2 december i Stockholm.

Läs mer om tävlingen:
jernkontoret.se/framtidsstipendiet2020

Media inbjuds att se tävlingen


Kontaktpersoner:

Maja Boström, kommunikationsdirektör Jernkontoret
maja.bostrom@jernkontoret.se, 073 046 82 68

Gert Nilson, teknisk direktör Jernkontoret
gert.nilson@jernkontoret.se, 070 253 01 14

Benny Bergenstråhle, projektledare
benny@bbsales.se, 070 483 67 40

Karlstads universitet

Om CRE8® the Future 2019

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska stålföretagen. Jernkontoret företräder stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum