RF/SISU

Idrottsrörelsen samlas för att tillsammans ta nästa steg för att klara coronakrisen

Dela

De närmaste dagarna samlar Riksidrottsförbundet återigen företrädare för specialidrottsförbunden. Syftet är att fånga medlemmarnas tankar om fördelning av krisstöd samtidigt lyfts den pågående dialogen med Folkhälsomyndigheten.

Björn Eriksson och Stefan Bergh i Almedalen 2019. Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån
Björn Eriksson och Stefan Bergh i Almedalen 2019. Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån

Riksidrottsförbundet samlar i veckan referensgruppen för fördelning av stöd och även samtliga specialidrottsförbund. Mötena handlar om fördelning av stöd, dialogen med Folkhälsomyndigheten och även hur specialidrottsförbunden ser behov av ytterligare stöd för perioden från första juli och framåt.

– Vårt intensiva arbete fortsätter med att hantera de över 4000 ansökningar som inkommit om stöd men också vår dialog med Folkhälsomyndigheten om möjligheter till matcher och tävlingar för seniorer. Att vi får kloka inspel och viktig information från våra medlemmar under dessa olika processer är en förutsättning för att vi tillsammans ska ta oss igenom denna kristid på ett så bra sätt som möjligt och vi har därför en löpande dialog, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

När det gäller matcher och tävlingar för seniorer har Folkhälsomyndigheten meddelat att besked är att vänta på fredag den 29 maj. Riksidrottsförbundet för en kontinuerlig dialog med Folkhälsomyndigheten för att elitidrott ska kunna anpassa verksamhet runt tävling och matcher för att inte riskera smittspridning. Men också vad som, utifrån rådande smittskyddsläge, kan gälla för tävlingsidrott för vuxna på andra nivåer än elit. 

Riksidrottsstyrelsen förväntas ta beslut om fördelning av stöd den 11 juni för att idrottsföreningar ska kunna få pengarna före midsommar.

– Hur stort behovet av stöd är i ansökta kronor får vi återkomma till eftersom handläggning av ansökningarna pågår. Det vi kan säga nu är att pengarna inte kommer att räcka vilket innebär att ingen kommer att kompenseras fullt ut och troligen då inte heller känna sig helt nöjda. Allt mer tyder på att vi behöver återkomma till regeringen om ytterligare stödpaket, säger Björn Eriksson.

Tidigare nyheter om referensgrupp och arbetet med stödpaket

Tidigare nyhet om antal föreningar som sökt stöd och arbetsprocess

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Björn Eriksson och Stefan Bergh i Almedalen 2019. Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån
Björn Eriksson och Stefan Bergh i Almedalen 2019. Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum