RF/SISU

IK Södra Judo – Årets barn och ungdomsförening

Dela

IK Södra Judo är Årets barn och ungdomsförening 2022 – Vi är jätteglada. Jag är mest stolt över att alla kan vara med i vår förening oavsett vem du är, säger chefstränaren Ann Löf.

Juryns motivering:

För den här föreningen är det en självklarhet att alla ska kunna vara med på sina villkor och sedan 50 år har klubben haft med funktionsnedsatta i sin verksamhet. Här behöver ingen tävla och föreningens arbete om etik och moral kommuniceras kontinuerligt på väggar, i rollspel och på tävlingar. Föreningen finns på många platser i Stockholmsdistriktet för att det ska vara lätt att ta sig till träningen. Det finns inga köer och den som vill kan träna på julafton. Årets barn- och ungdomsförening är IK Södra Judo. Föreningen belönas även med 10 000 kronor till barn- och ungdomsverksamheten.  

I IK Södra Judo ska det vara familjärt och mycket glädje.

– Vi vill att barnen ska längta efter nästa träning, säger Ann Löf.

I IK Södra bedrivs hela tiden ett förändrings-och förbättringsarbete på flera plan.

Inkluderingen av funktionsnedsatta har varit med från klubbens barndom och vissa av barnen åker från andra sidan stan för att vara med i verksamheten.

– Att alla kan vara med, med eller utan funktionsnedsättning och få vara med på sina villkor, det är en självklarhet hos oss. Vi har jobbat med detta sedan 1970 på Tomtebodaskolan då vi hade judo för synnedsatta. Solveig Malmkvist, en av klubbens grundare, var med och startade upp denna verksamhet. I dag är hon 90 år och fortfarande med på mattan, framför allt som ledare, säger Ann Löf och fortsätter:

– Sedan finns det inget tvång att tävla. Det finns de som tränar i samma grupp där en vill bli världsmästare och deras kompis kanske bara vill träna för att det är kul. Hos oss kan alla träna tillsammans, det blir väldigt familjärt.

Läs hela intervjun här

För intervjuer, kontakta:

Ann Löf, IK Södra 
08-771 70 79 

För mer information om utmärkelsen, kontakta:

Pontus Gyllensten
Kommunikatör, RF-SISU Stockholm
073-445 51 12

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Stockholms uppdrag är att utveckla, utbilda, företräda och stödja idrottsföreningarna samt Specialdistriktsförbunden i Stockholmsdistriktet. Vi är landets största distrikt med 3400 föreningar. Vår uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för idrotten i distriktet.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum