Kommunal

INBJUDAN: Alla säger kris – ett samtal om äldreomsorgen

Dela

Tidigare i år bildade PRO och Kommunal en allians för en bättre äldreomsorg. Nu bjuder vi in till ett samtal om utmaningar – och lösningar – inom äldreomsorgen.

Den generella välfärden står inför stora utmaningar. I decennier har människor kunna lita på samhällets resurser på ålderns höst. Den tilliten riskerar nu att urholkas i takt med att kvaliteten i äldreomsorgen försämras. Vi tar frågan på allvar.

När? 28 november kl 08.00-09.15 (frukostfika från 07.30)

Var? Riksdagens förstakammarsal

Obs! Det är viktigt att seminariedeltagarna går till rätt entré. Den entrén som används är Riksplan, Norrbro 1B. Seminariedeltagarna måste ha legitimation med sig.

Program och medverkande

  • Riksdagsledamöterna Kristina Nilsson (S), Lina Nordquist (L) och Sofia Nilsson (C) hälsar välkommen.
  • Därför behövs vår allians för äldreomsorgen. Inledning av Tobias Baudin, ordförande Kommunal, och Christina Tallberg, ordförande PRO.
  • Upproret som skakade Sverige. Marie Wiberg, initiativtagare till Undersköterskeupproret berättar.
  • Vad säger forskningen om dagens äldreomsorg? Presentation av Marta Szebehely, professor i socialt arbete med inriktning mot äldre vid Stockholms universitet.
  • Paneldebatt om äldreomsorgen. Medverkar gör Caroline Hoffstedt (S), kommunalråd i Uppsala kommun, Maria Ahlsten, utredare på Kommunal, Anna Löfdahl, samhällspolitisk chef på PRO samt Sofia Nilsson (C), riksdagsledamot.
  • Avslutande kommentarer från Tobias Baudin och Christina Tallberg, samt Kristina Nilsson (S) och Lina Nordquist (L).
  • Ludvig Lundstedt, utredare Kommunal, modererar samtalet

Anmäl dig via länken: https://www.kommunal.se/samtal-om-aldreomsorgen

Kontakter

Om

Kommunal
Kommunal
Box 190 39
104 32 Stockholm

http://www.kommunal.se

Över en halv miljon människor runt om i hela landet. Med viktiga jobb, värda att älska, dygnets alla timmar. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Vi bemannar den välfärdsmotor som får Sverige att fungera, de ekonomiska hjulen att snurra och gör människors liv bättre.

Följ Kommunal

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunal

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum