Vänsterpartiet Skåne

Inbjudan: Till åminnelse av Kristallnatten - Vänsterpartiet Skåne håller antirasistisk festival i Svalöv

Dela

I år är det åttio år sedan Kristallnatten, eller novemberpogromen. Till åminnelse av detta anordnar Vänsterpartiet Skåne antirasistisk festival i Svalöv!

Festivalen inleds utanför kommunhuset i Svalöv den 9 november kl. 18.00 med tal av David Lenander, ordförande för Vänsterpartiet i Svalöv och Busi Dimitriu, ledamot i regionfullmäktige för Vänsterpartiet i Skåne. En sambaorkester är på plats för att trumma upp stämningen i det fackeltåg som sedan går från kommunhuset till Fridhems folkhögskola där den antirasistiska festivalen startar kl 19.00. Det kommer att bli kulturinslag i form av musik, dans och teater av medverkande från hela världen - inte minst kommer Fridhems folkhögskolas duktiga elever att bjuda Svalövsborna på kultur!

Vänsterpartiet arrangerar festivalen tillsammans med ABF och alla som delar Vänsterpartiet och ABFs inställning till allas lika värde är hjärtligt välkomna! Det kommer att vara en positiv manifestation mot rasism, främlingsfientlighet och hat. Tillsammans ska vi visa att det är möjligt att leva i världen, landet, staden, byn och på landsbygden – oavsett var vi råkar komma ifrån från början.

Se mer om festivalen och se schema här.

Välkomna!

Nyckelord

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

Vänsterpartiet Skåne ansluter sig till Ett jämställt Skåne8.11.2018 11:29Pressmeddelande

Ett av de svenska jämställdhetspolitiska målen är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv: kvinnor och män ska ha samma rätt och möjlighet att vara aktiva medborgare och att forma villkoren för beslutsfattande. Strategin Ett Jämställt Skåne utgör Länsstyrelsens och KFSK:s plattform för att arbeta för jämställdhet inom Skåne län. Nu ansluter sig Vänsterpartiet i Skåne.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum