Arla

Inbjudan till rapportlansering - Framtidens Jordbruk: Mjölk & Nötkött

Dela

Den 18 oktober arrangeras ett digitalt seminarium i samband med lanseringen av rapporten “Framtidens Jordbruk: Mjölk & Nötkött”. I en paneldiskussion kommer aktörer från svensk mjölk- och nötproduktion att berätta om det gemensamma arbetet för en mer hållbar produktion till 2050.

Svensk mjölk- och nötköttsproduktion är en av världens mest hållbara. Men utmaningar kvarstår. För att möta framtiden har branschen nu tillsammans kartlagt möjligheter och potentialer för en än mer hållbar produktion fram till 2050.

Rapporten “Framtidens Jordbruk: Mjölk & Nötkött” presenteras den 18 oktober vid ett digitalt seminarium.  

Rapporten är framtagen av aktörer genom hela värdekedjan för svensk mjölk- och köttproduktion; ett samarbete som är avgörande för att minska klimatpåverkan från mjölk- och nötköttsproduktionen i Sverige och samtidigt öka produktiviteten och gynna den biologiska mångfalden. I projektets externa referensgrupp ingår Johan Kuylenstierna vid Stockholms Universitet och ordförande i Klimatpolitiska rådet, Margareta Emanuelson vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Jenny Jewert från WWF samt Ulf Sonesson vid forskningsinstitutet RISE.

Datum: 18 oktober 2021

Tid: 10:00 - 11:15


Anmälan via följande länk: Framtidens Jordbruk – Mjölk & Nötkött


Media kan även kontakta 

Noah Sallmander, presschef Lantmännen
Tel: 076-6973727, noah.sallmander@lantmannen.com

eller 

Erik Bratthall, presschef Arla Sverige, Tel: 070-89 44 342, erik.bratthall@arlafoods.com

Bilder

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

Arla – böndernas eget mejeri 

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 600 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Med visionen att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt, är Arla i Sverige hem åt varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden. Arlas tolv mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

 

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum