TCO

Inför vårbudgeten - stärk Sveriges motståndskraft

Dela

I vårbudgeten och den kommande valrörelsen vill TCO se långsiktiga lösningar för Sverige. Det handlar om reformer som gör verklig skillnad - stabila förstärkningar av pensionssystemet, ett förbättrat trygghetssystem så fler sjuka och arbetslösa kan komma i arbete, och om fler utbildningar för omställning.

- När osäkerheten i omvärlden är stor, både vad gäller säkerhetsläget och ekonomin, är det viktigt att stärka vår motståndskraft. Sverige behöver rustas för omställning och utveckling, säger Therese Svanström, TCO:s ordförande. 

Den 19 april överlämnas regeringens vårproposition till riksdagen, den sista före valet. Inför budgeten har TCO överlämnat sina prioriteringar till politiken. 

TCO vill att de politiska reformerna återspeglas av långsiktiga lösningar för att skapa framtidens hållbara arbetsliv - där alla människor kan komma till sin bästa rätt. 

- Sverige ska kunna konkurrera, vara världsledande och bejaka omställning. Det är positivt för klimatet och digitaliseringen, men det ställer också nya krav på kunskaper och kompetens. Det krävs också att våra omställningsförsäkringar - sjukförsäkringen och a-kassan – på riktigt ger människor möjlighet att börja jobba igen. 

Inom ramen för ett stabilt finanspolitiskt ramverk vill TCO se satsningar på:  

  • Ett utbildningsutbud för omställning som förverkligar partsöverenskommelsen 
  • Trygghetssystem för återgång i arbete
  • Stabila förstärkningar av pensionssystemet
  • Långsiktiga ekonomiska villkor för välfärden 
  • En bred skattereform som gynnar arbete, kompetensutveckling och växande företag.  
  • Ett gemensamt arbete för ekonomisk utveckling och bättre arbetsliv i EU, där Sverige tar en aktiv och pådrivande roll.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

TCO
TCO
Linnégatan 14


08-782 91 00http://tco.se

TCO är en partipolitiskt fristående centralorganisation som samlar 12 fackförbund med 1,2 miljoner medlemmar.

Vår uppgift är att påverka politiken och samhällsutvecklingen för goda villkor i arbetslivet. Det gör vi genom att ge röst åt professionella och välutbildade människors behov av trygghet, utveckling och välfärd.

Läs mer på www.tco.se

Följ TCO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TCO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum