Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Inga lag flyttas ned från SBL nästa säsong

Dela

Eftersom den ekonomiska osäkerheten fortfarande är stor för elitföreningarna har Svenska Basketbollförbundets Tävlingsutskott beslutat att inga lag flyttas ned från SBL dam respektive SBL herr säsongen 2020/2021.

Beslutet innebär att säsongen 2021/2022 kan spelas med upp till 12 lag i SBL herr och 14 lag i SBL dam. Detta eftersom lag från Superettan herr respektive Basketettan dam fortfarande ska ha möjligheten att kvalificera sig för spel i de högsta serierna.

- Det har varit ett önskemål från båda serieföreningar att inga lag ska kunna flyttas ned nästa år. Motivet är såklart att underlätta för lagen att inte behöva ta kortsiktiga kostnader för att rädda sig kvar, säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.
 
Tävlingsutskottet beslutade även att SBBF inte kommer att tillämpa regeln om minst 50% hemmafostrade spelare om ett lag åker med endast 8 spelare till bortamatch.

SBBF har sedan tidigare tagit beslut om kostnadslättnader nästkommande säsong så som inga matchkommissarier, slopade administrationsavgifter och minskat antal spelare som behöver byta om per match.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket växer – ökning med 13%5.6.2020 14:51:21 CESTPressmeddelande

Antalet registrerade basketspelare i Sverige växte med 13% det senaste året. Siffran bekräftar den ökande popularitetstrend som basketen sett i olika undersökningar, tittarsiffror och publiktillströmning på landskamperna. – Att vi blir fler basketspelare är det viktigaste strategiska målet vi har så dessa siffror är oerhört glädjande, säger generalsekreterare Johan Stark. Idag finns 35 198 licensierade eller registrerade basketspelare i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum