RF/SISU

Inget beslut om publik på grund av ökad smittspridning

Dela

Regeringen har informerat om att den planerade lättnaden för bland andra idrotten att ta in mer publik får vänta med anledning av den ökade smittspridningen i samhället.

 Att minska smittspridningen går före idrott. Det har gällt från dag ett och gäller fortfarande. Därför har jag respekt för att regeringen avvaktar med beslutet om att tillåta mer publik, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Regeringens förslag var tidigare att från den 1 oktober skulle idrotten få släppa in mer publik på anvisade sittplatser men avvaktar med svar kring eventuellt datum. 

 Inom idrottsrörelsen precis som i samhället i stort är det extra viktigt att nu vi alla, ledare, idrottare och föräldrar, håller i och noga följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de riktlinjer och protokoll som de olika specialidrottsförbunden har tagit fram, så att vi stegvis kan öppna för både publik och fler deltagare, säger Björn Eriksson.

Regeringens och Folkhälsomyndighetens förbud och begränsningar får betydande ekonomiska konsekvenser för idrotten.

 Idrotten vill fortsätta ta ansvar och vår första prioritet är att bidra till minskad smittspridning men restriktionerna slår hårt därför behöver regeringen fortsätta att stödja idrottsrörelsen ekonomiskt 2021, säger Björn Eriksson.

Information om corona och idrottsrörelsen (länk)

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum